autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Spuma de gris cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3/4 l lapte, , 40 g zahar, , coaja (intreaga) de la 1/2 lamaie, , un varf de cutit de sare, , 2 lingurite unt (margarina), , 80 g gris, , un ou, , 1 kg capsuni, , 2 linguri migdale (alune) zdrobite.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie, sarea si untul. Cand incepe sa fiarba, se incorporeaza grisul si se lasa sa dea un clocot, amestecand intruna. Se acopera vasul si se lasa grisul sa se umfle circa 5 minute. Apoi se indeparteaza coaja de lamaie.
Se sparge oul si se separa albusul de galbenus. Galbenusul se introduce in gris, amestecand bine. Albusul se bate spuma si se incorporeaza si el, usor.
Se spala capsunile, se curata, se taie in doua si se aseaza pe marginea farfuriilor. La mijloc se toarna spuma de gris si deasupra se presara migdalele sau alunele zdrobite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de gris cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Orez dulce cu rodii (Arroz doce com romãs)

Orez dulce cu rodii (Arroz doce com romãs)

Incã o retetã cu rodii... De obicei la retetele dulci cu orez folosim acest orez "carolino".Este

3 voturi    6 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Bircher Muesli

Bircher Muesli

Amestecam doua treimi din fulgii de ovaz cu iaurtul si lasam totul intr-un bol cam 10-15 minute,

0 voturi    1 comentariu
20 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3/4 l lapte
  • 40 g zahar
  • coaja (intreaga) de la 1/2 lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • 2 lingurite unt (margarina)
  • 80 g gris
  • un ou
  • 1 kg capsuni
  • 2 linguri migdale (alune) zdrobite.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Crema de iaurt