autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Spuma de gris cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3/4 l lapte, , 40 g zahar, , coaja (intreaga) de la 1/2 lamaie, , un varf de cutit de sare, , 2 lingurite unt (margarina), , 80 g gris, , un ou, , 1 kg capsuni, , 2 linguri migdale (alune) zdrobite.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie, sarea si untul. Cand incepe sa fiarba, se incorporeaza grisul si se lasa sa dea un clocot, amestecand intruna. Se acopera vasul si se lasa grisul sa se umfle circa 5 minute. Apoi se indeparteaza coaja de lamaie.
Se sparge oul si se separa albusul de galbenus. Galbenusul se introduce in gris, amestecand bine. Albusul se bate spuma si se incorporeaza si el, usor.
Se spala capsunile, se curata, se taie in doua si se aseaza pe marginea farfuriilor. La mijloc se toarna spuma de gris si deasupra se presara migdalele sau alunele zdrobite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de gris cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci
Inghetata de capsuni cu iaurt

Inghetata de capsuni cu iaurt

Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3/4 l lapte
  • 40 g zahar
  • coaja (intreaga) de la 1/2 lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • 2 lingurite unt (margarina)
  • 80 g gris
  • un ou
  • 1 kg capsuni
  • 2 linguri migdale (alune) zdrobite.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Trandafirul galben