autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Spuma de gris cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3/4 l lapte, , 40 g zahar, , coaja (intreaga) de la 1/2 lamaie, , un varf de cutit de sare, , 2 lingurite unt (margarina), , 80 g gris, , un ou, , 1 kg capsuni, , 2 linguri migdale (alune) zdrobite.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie, sarea si untul. Cand incepe sa fiarba, se incorporeaza grisul si se lasa sa dea un clocot, amestecand intruna. Se acopera vasul si se lasa grisul sa se umfle circa 5 minute. Apoi se indeparteaza coaja de lamaie.
Se sparge oul si se separa albusul de galbenus. Galbenusul se introduce in gris, amestecand bine. Albusul se bate spuma si se incorporeaza si el, usor.
Se spala capsunile, se curata, se taie in doua si se aseaza pe marginea farfuriilor. La mijloc se toarna spuma de gris si deasupra se presara migdalele sau alunele zdrobite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de gris cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema caramel

Crema caramel

Se amesteca ouale cu 200 g zahar, se adauga laptele fiert (racit), zaharul vanilat si romul. Restul

14 voturi    8 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Pudding din paine cu marmelada de portocale

Pudding din paine cu marmelada de portocale

Unge cu unt fiecare felie de paine pe ambele parti.Unge cu cate 1 lingura marmelada de portocale

20 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3/4 l lapte
  • 40 g zahar
  • coaja (intreaga) de la 1/2 lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • 2 lingurite unt (margarina)
  • 80 g gris
  • un ou
  • 1 kg capsuni
  • 2 linguri migdale (alune) zdrobite.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inghetata cu afine Inghetata cu afine

Se pun in blender si se amesteca 3 minute. Apoi se pune in forma de inghetata si se adauga la congelator pentru 2 ore. Se poate servi

0 voturi    0 comentarii
10 min
Inghetate
Budinca de tapioca Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Inghetata de ciocolata cu lapte si fulgi de ciocolata alba