autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Spuma de gris cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3/4 l lapte, , 40 g zahar, , coaja (intreaga) de la 1/2 lamaie, , un varf de cutit de sare, , 2 lingurite unt (margarina), , 80 g gris, , un ou, , 1 kg capsuni, , 2 linguri migdale (alune) zdrobite.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie, sarea si untul. Cand incepe sa fiarba, se incorporeaza grisul si se lasa sa dea un clocot, amestecand intruna. Se acopera vasul si se lasa grisul sa se umfle circa 5 minute. Apoi se indeparteaza coaja de lamaie.
Se sparge oul si se separa albusul de galbenus. Galbenusul se introduce in gris, amestecand bine. Albusul se bate spuma si se incorporeaza si el, usor.
Se spala capsunile, se curata, se taie in doua si se aseaza pe marginea farfuriilor. La mijloc se toarna spuma de gris si deasupra se presara migdalele sau alunele zdrobite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de gris cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in

0 voturi    0 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Supa de rosii crema - de post

Supa de rosii crema - de post

Preparare: 1. toate legmele se spala, se curata si se taie marunt 2. in 2 litri de apa se pun toate

1 vot    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3/4 l lapte
  • 40 g zahar
  • coaja (intreaga) de la 1/2 lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • 2 lingurite unt (margarina)
  • 80 g gris
  • un ou
  • 1 kg capsuni
  • 2 linguri migdale (alune) zdrobite.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Supa de rosii