autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Spuma de pere cu scortisoara

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 pere mari (coapte), , 100 g zahar pudra, , 1 lingurita cu varf de scortisoara pisata, , 150 g smantana groasa, , 25 g unt, , 2 albusuri, , 40 g zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata perele de coaja si de seminte, se taie in patru, se fierb in aburi 20 de minute, dupa care se maruntesc cu mixerul pana ce se obtine un piure foarte fin. Piureul se toarna intr-un castron, se incorporeaza rand pe rand zaharul pudra, scortisoara, smantana si untul inmuiat si se baga la frigider, unde se tine circa doua ore. Intre timp se bat spuma albusurile, adaugand zaharul tos, putin cate putin. In spuma de albusuri se amesteca usor piureul de pere (intarit, putin, la frigider) si apoi se tine din nou la rece 45 de minute. Spuma altfel preparata se serveste cu biscuiti de casa sau piscoturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de pere cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu rubarbă

Chec cu rubarbă

Rubarba se taie în cuburi mici. Se freacă untul spumă, se adaugă zahăr, ouă, sare şi zahăr

13 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Galuste cu prune din aluat cu gris

Galuste cu prune din aluat cu gris

Se fierb cartofii in coaja se curata si se zdrobesc cat sant fierbinti, se amesteca cu uleiul. Dupa

33 voturi    1 comentariu
2h 50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 pere mari (coapte)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita cu varf de scortisoara pisata
  • 150 g smantana groasa
  • 25 g unt
  • 2 albusuri
  • 40 g zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Briose "Om de zapada"