autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Spuma de pere cu scortisoara

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 pere mari (coapte), , 100 g zahar pudra, , 1 lingurita cu varf de scortisoara pisata, , 150 g smantana groasa, , 25 g unt, , 2 albusuri, , 40 g zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata perele de coaja si de seminte, se taie in patru, se fierb in aburi 20 de minute, dupa care se maruntesc cu mixerul pana ce se obtine un piure foarte fin. Piureul se toarna intr-un castron, se incorporeaza rand pe rand zaharul pudra, scortisoara, smantana si untul inmuiat si se baga la frigider, unde se tine circa doua ore. Intre timp se bat spuma albusurile, adaugand zaharul tos, putin cate putin. In spuma de albusuri se amesteca usor piureul de pere (intarit, putin, la frigider) si apoi se tine din nou la rece 45 de minute. Spuma altfel preparata se serveste cu biscuiti de casa sau piscoturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de pere cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupcakes cu ciocolata

Cupcakes cu ciocolata

Bine v-am gasit din nou! Sper ca ati avut parte de sarbatori frumoase si linistite alaturi de cei

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete cu smantana si untura

Cornulete cu smantana si untura

Intr-un castron mai mare, amestecam bine untura cu smantana, oul, adaugam praful de sare si faina.

50 voturi    41 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 pere mari (coapte)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita cu varf de scortisoara pisata
  • 150 g smantana groasa
  • 25 g unt
  • 2 albusuri
  • 40 g zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta Tatin cu Mere