autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Stancuri de ciocolata

Autor: maria pica (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria pica (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2008

Ingrediente
Blat:150 g zahar tos, 8 albusuri,250 g nuca taiata felii, 2 linguri faina, 1 lingura cacao, Crema: 8 galbenusuri, 140 gr zahar, 2 linguri de cacao, 1 unt, Glazura: o ciocolata rasa,

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, faina si cacao, apoi nucile. Pe fundul tavii - tapetate cu margarina si faina - se coc pe rand cate o jumatate din compozitie, care se niveleaza bine cu cutitul.
Din galbenusurile amestecate cu zaharul si cacao se obtine o crema prin fierbere impreuna cu untul pana se ingroasa.
Prima foaie se aseaza in tava, apoi se toarna jumatate din crema, dupa care se aseaza cealalta foaie pe care se pune restul de crema si apoi se presara ciocolata rasa.
Ideal este sa fie lasata la rece o zi ca sa se inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stancuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turnulet cu mere si violete

Turnulet cu mere si violete

Se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca,se amesteca bine apoi se lasa la frigider

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Gateau au chocolat

Gateau au chocolat

Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru

7 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:150 g zahar tos
  • 8 albusuri,250 g nuca taiata felii
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema: 8 galbenusuri
  • 140 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 unt
  • Glazura: o ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Rulouri foare simple