autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Stancuri de ciocolata

Autor: maria pica (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria pica (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2008

Ingrediente
Blat:150 g zahar tos, 8 albusuri,250 g nuca taiata felii, 2 linguri faina, 1 lingura cacao, Crema: 8 galbenusuri, 140 gr zahar, 2 linguri de cacao, 1 unt, Glazura: o ciocolata rasa,

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, faina si cacao, apoi nucile. Pe fundul tavii - tapetate cu margarina si faina - se coc pe rand cate o jumatate din compozitie, care se niveleaza bine cu cutitul.
Din galbenusurile amestecate cu zaharul si cacao se obtine o crema prin fierbere impreuna cu untul pana se ingroasa.
Prima foaie se aseaza in tava, apoi se toarna jumatate din crema, dupa care se aseaza cealalta foaie pe care se pune restul de crema si apoi se presara ciocolata rasa.
Ideal este sa fie lasata la rece o zi ca sa se inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stancuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina.

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Zefir cu gust de fructe

Zefir cu gust de fructe

1. Gelatina se amesteca cu 2 linguri de apa fiarta si racita. Dupa ce se mai inmoaie un pic se mai

17 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:150 g zahar tos
  • 8 albusuri,250 g nuca taiata felii
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema: 8 galbenusuri
  • 140 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 unt
  • Glazura: o ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata burlacului cu afine, zmeura si limoncello