autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Stancuri de ciocolata

Autor: maria pica (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria pica (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2008

Ingrediente
Blat:150 g zahar tos, 8 albusuri,250 g nuca taiata felii, 2 linguri faina, 1 lingura cacao, Crema: 8 galbenusuri, 140 gr zahar, 2 linguri de cacao, 1 unt, Glazura: o ciocolata rasa,

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, faina si cacao, apoi nucile. Pe fundul tavii - tapetate cu margarina si faina - se coc pe rand cate o jumatate din compozitie, care se niveleaza bine cu cutitul.
Din galbenusurile amestecate cu zaharul si cacao se obtine o crema prin fierbere impreuna cu untul pana se ingroasa.
Prima foaie se aseaza in tava, apoi se toarna jumatate din crema, dupa care se aseaza cealalta foaie pe care se pune restul de crema si apoi se presara ciocolata rasa.
Ideal este sa fie lasata la rece o zi ca sa se inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stancuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Minitortulete

Minitortulete

Galbenusurile se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul (din care am oprit 3 linguri ) si

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:150 g zahar tos
  • 8 albusuri,250 g nuca taiata felii
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema: 8 galbenusuri
  • 140 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 unt
  • Glazura: o ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura 5 minute (cu cacao)