autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Stancuri de ciocolata

Autor: maria pica (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria pica (Bucatar)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2008

Ingrediente
Blat:150 g zahar tos, 8 albusuri,250 g nuca taiata felii, 2 linguri faina, 1 lingura cacao, Crema: 8 galbenusuri, 140 gr zahar, 2 linguri de cacao, 1 unt, Glazura: o ciocolata rasa,

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, faina si cacao, apoi nucile. Pe fundul tavii - tapetate cu margarina si faina - se coc pe rand cate o jumatate din compozitie, care se niveleaza bine cu cutitul.
Din galbenusurile amestecate cu zaharul si cacao se obtine o crema prin fierbere impreuna cu untul pana se ingroasa.
Prima foaie se aseaza in tava, apoi se toarna jumatate din crema, dupa care se aseaza cealalta foaie pe care se pune restul de crema si apoi se presara ciocolata rasa.
Ideal este sa fie lasata la rece o zi ca sa se inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stancuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu nutella si mure

Briose cu nutella si mure

Se amesteca bine ouale cu glucoza, se adauga uleiul si iaurtul. Separat se amesteca faina, cu bicarbonatul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine este perfecta la clatite, alaturi de o inghetata sau doar ca sa inveselim un chec,

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:150 g zahar tos
  • 8 albusuri,250 g nuca taiata felii
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema: 8 galbenusuri
  • 140 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 unt
  • Glazura: o ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Figurine speciale de Paste