autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

stelute cu scortisoara

Autor: raluca ceafalau (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluca ceafalau (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 martie 2006

Ingrediente
250g faina de grau, 3 albusuri de ou, 250g zahar vanilinat Dr.Oetker, 3 picaturi esenta de lamaie Dr. Oetker, 1 lingurita rasa cu scortisoara, 400g nuca prajita. INGREDIENTE PENTRU DECOR:ZAHAR PUDRA!!

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu mixerul,la viteza superioara,pana cand se obtine o compozitie solida.Se adauga treptat zaharul pudra.Din aceasta compozitie se pastreaza 2 linguri care se vor folosi la ungerea stelutelor.In restul de compozitie se adauga zaharul vanilinat,esenta de lamaie,scortisoara si jumatate din cantitatea de nuca si se amesteca incet cu mixerul la viteza inferioara.Restul nucilor se amesteca cu aluatul pana cand acesta devine nelipicios.Masa de lucru se presara cu zahar pudra si se intinde aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.Se taie stelutele,se pun in tava pe hartie de copt si se ung cu amestecul interior.
Daca ti-a placut reteta noastra "stelute cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Stelute cu scortisoara

Stelute cu scortisoara

Am facut aluatul in robot si am dat la rece pt cca 1 ora, dupa care am intins aluatul in foaie groasa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Paine cu cartofi si seminte

Paine cu cartofi si seminte

Cu toate ca nu postez foarte des retetele mele de paine, sa stiti ca o prepar aproape zilnic in casa.

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250g faina de grau
  • 3 albusuri de ou
  • 250g zahar vanilinat Dr.Oetker
  • 3 picaturi esenta de lamaie Dr. Oetker
  • 1 lingurita rasa cu scortisoara
  • 400g nuca prajita. INGREDIENTE PENTRU DECOR:ZAHAR PUDRA!!

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chapati ( paine indiana)