autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

stelute cu scortisoara

Autor: raluca ceafalau (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluca ceafalau (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 martie 2006

Ingrediente
250g faina de grau, 3 albusuri de ou, 250g zahar vanilinat Dr.Oetker, 3 picaturi esenta de lamaie Dr. Oetker, 1 lingurita rasa cu scortisoara, 400g nuca prajita. INGREDIENTE PENTRU DECOR:ZAHAR PUDRA!!

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu mixerul,la viteza superioara,pana cand se obtine o compozitie solida.Se adauga treptat zaharul pudra.Din aceasta compozitie se pastreaza 2 linguri care se vor folosi la ungerea stelutelor.In restul de compozitie se adauga zaharul vanilinat,esenta de lamaie,scortisoara si jumatate din cantitatea de nuca si se amesteca incet cu mixerul la viteza inferioara.Restul nucilor se amesteca cu aluatul pana cand acesta devine nelipicios.Masa de lucru se presara cu zahar pudra si se intinde aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.Se taie stelutele,se pun in tava pe hartie de copt si se ung cu amestecul interior.
Daca ti-a placut reteta noastra "stelute cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Stelute cu scortisoara

Stelute cu scortisoara

Am facut aluatul in robot si am dat la rece pt cca 1 ora, dupa care am intins aluatul in foaie groasa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac cu mac

Cozonac cu mac

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei

0 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250g faina de grau
  • 3 albusuri de ou
  • 250g zahar vanilinat Dr.Oetker
  • 3 picaturi esenta de lamaie Dr. Oetker
  • 1 lingurita rasa cu scortisoara
  • 400g nuca prajita. INGREDIENTE PENTRU DECOR:ZAHAR PUDRA!!

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Painici aducatoare de noroc.