autor:

» » Aluaturi si Foietaje

stelute cu scortisoara

Autor: raluca ceafalau (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluca ceafalau (Bucatar)   
Reteta postata pe: 23 martie 2006

Ingrediente
250g faina de grau, 3 albusuri de ou, 250g zahar vanilinat Dr.Oetker, 3 picaturi esenta de lamaie Dr. Oetker, 1 lingurita rasa cu scortisoara, 400g nuca prajita. INGREDIENTE PENTRU DECOR:ZAHAR PUDRA!!

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu mixerul,la viteza superioara,pana cand se obtine o compozitie solida.Se adauga treptat zaharul pudra.Din aceasta compozitie se pastreaza 2 linguri care se vor folosi la ungerea stelutelor.In restul de compozitie se adauga zaharul vanilinat,esenta de lamaie,scortisoara si jumatate din cantitatea de nuca si se amesteca incet cu mixerul la viteza inferioara.Restul nucilor se amesteca cu aluatul pana cand acesta devine nelipicios.Masa de lucru se presara cu zahar pudra si se intinde aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.Se taie stelutele,se pun in tava pe hartie de copt si se ung cu amestecul interior.
Daca ti-a placut reteta noastra "stelute cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Stelute cu scortisoara

Stelute cu scortisoara

Am facut aluatul in robot si am dat la rece pt cca 1 ora, dupa care am intins aluatul in foaie groasa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250g faina de grau
  • 3 albusuri de ou
  • 250g zahar vanilinat Dr.Oetker
  • 3 picaturi esenta de lamaie Dr. Oetker
  • 1 lingurita rasa cu scortisoara
  • 400g nuca prajita. INGREDIENTE PENTRU DECOR:ZAHAR PUDRA!!

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte