autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

stelute cu scortisoara

Autor: raluca ceafalau (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluca ceafalau (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 martie 2006

Ingrediente
250g faina de grau, 3 albusuri de ou, 250g zahar vanilinat Dr.Oetker, 3 picaturi esenta de lamaie Dr. Oetker, 1 lingurita rasa cu scortisoara, 400g nuca prajita. INGREDIENTE PENTRU DECOR:ZAHAR PUDRA!!

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu mixerul,la viteza superioara,pana cand se obtine o compozitie solida.Se adauga treptat zaharul pudra.Din aceasta compozitie se pastreaza 2 linguri care se vor folosi la ungerea stelutelor.In restul de compozitie se adauga zaharul vanilinat,esenta de lamaie,scortisoara si jumatate din cantitatea de nuca si se amesteca incet cu mixerul la viteza inferioara.Restul nucilor se amesteca cu aluatul pana cand acesta devine nelipicios.Masa de lucru se presara cu zahar pudra si se intinde aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.Se taie stelutele,se pun in tava pe hartie de copt si se ung cu amestecul interior.
Daca ti-a placut reteta noastra "stelute cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Stelute cu scortisoara

Stelute cu scortisoara

Am facut aluatul in robot si am dat la rece pt cca 1 ora, dupa care am intins aluatul in foaie groasa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Aluat cu branza de vaci

Aluat cu branza de vaci

Este un aluat foarte bun pentru placinta sau rulouri cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri,

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250g faina de grau
  • 3 albusuri de ou
  • 250g zahar vanilinat Dr.Oetker
  • 3 picaturi esenta de lamaie Dr. Oetker
  • 1 lingurita rasa cu scortisoara
  • 400g nuca prajita. INGREDIENTE PENTRU DECOR:ZAHAR PUDRA!!

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu mac si cascaval