autor:

» » Mancaruri cu carne

Stifado

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1,5 kg carne de vita macra, 3 catei de usturoi, 6 linguri untdelemn de masline, sare, piper, 3 foi de dafin, cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata, cateva cuisoare, chimen, 2 linguri bulion de rosii, 2-4 linguri otet rosu de vin, 250 g rosii pasate, 100 ml vin rosu, 1 kg cepe mijlocii (cepe de apa alungite, care nu sunt iuti), 4 linguri patrunjel tocat., (pentru 6 portii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

. Se spala carnea, se zvanta si se taie in cubulete de circa 2 cm latime. Se curata usturoiul si se toaca marunt.

2. Se pune untdelemnul sa se incinga intr-o oala. Se pun pe rand bucatiel de carne sa se prajeasca, invartind cu o lingura, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se sareaza, se pipereaza, se scoate carnea afara.

3. Usturoiul tocat, frunzele de dafin, nucsoara, cuisoarele si chimenul se pun in grasimea ramasa si se incing. Se pune inapoi carnea prajita, bulionul de rosii (pasta) si se amesteca bine.

4. Se adauga otetul si se lasa sa dea cateva clocote, vreme de 3 minute. Se adauga 1/2 l apa amestecata cu rosiile pasate (lichidul trebuie sa acopere putin carnea). Se pune vinul, se gusta de sare, se pune la fiert cu capac, pe flacara mica, vreme de 1 ora.

5.Se oparesc cepele cu apa clocotita si se lasa sa se infuzeze un minut. Se arunca apa si se clatesc cu alta apa, rece. Se scot cepele din coji prin presare.

6. Cepele intregi se pun in mancare si se mai lasa sa fiarba 1 ora, pe foc mic. La final, se adauga patrunjelul tocat. Dupa gust, se poate presara pe mancare branza de oaie uscata, rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stifado" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • MIHAELA , 15 decembrie 2008

    Nu am ce sa zic, reteta e senzationala. Sunt bucatar in Grecia si o gatesc tot timpul.

  • caesar , 04 octombrie 2008

    Departe de realitate reteta.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de vita macra
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri untdelemn de masline
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin
  • cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • cateva cuisoare
  • chimen
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2-4 linguri otet rosu de vin
  • 250 g rosii pasate
  • 100 ml vin rosu
  • 1 kg cepe mijlocii (cepe de apa alungite
  • care nu sunt iuti)
  • 4 linguri patrunjel tocat.
  • (pentru 6 portii)

Raporteaza reteta

MIHAELA

Nu am ce sa zic, reteta e senzationala. Sunt bucatar in Grecia si o gatesc tot timpul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cordon Bleu