autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Stifado

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1,5 kg carne de vita macra, 3 catei de usturoi, 6 linguri untdelemn de masline, sare, piper, 3 foi de dafin, cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata, cateva cuisoare, chimen, 2 linguri bulion de rosii, 2-4 linguri otet rosu de vin, 250 g rosii pasate, 100 ml vin rosu, 1 kg cepe mijlocii (cepe de apa alungite, care nu sunt iuti), 4 linguri patrunjel tocat., (pentru 6 portii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

. Se spala carnea, se zvanta si se taie in cubulete de circa 2 cm latime. Se curata usturoiul si se toaca marunt.

2. Se pune untdelemnul sa se incinga intr-o oala. Se pun pe rand bucatiel de carne sa se prajeasca, invartind cu o lingura, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se sareaza, se pipereaza, se scoate carnea afara.

3. Usturoiul tocat, frunzele de dafin, nucsoara, cuisoarele si chimenul se pun in grasimea ramasa si se incing. Se pune inapoi carnea prajita, bulionul de rosii (pasta) si se amesteca bine.

4. Se adauga otetul si se lasa sa dea cateva clocote, vreme de 3 minute. Se adauga 1/2 l apa amestecata cu rosiile pasate (lichidul trebuie sa acopere putin carnea). Se pune vinul, se gusta de sare, se pune la fiert cu capac, pe flacara mica, vreme de 1 ora.

5.Se oparesc cepele cu apa clocotita si se lasa sa se infuzeze un minut. Se arunca apa si se clatesc cu alta apa, rece. Se scot cepele din coji prin presare.

6. Cepele intregi se pun in mancare si se mai lasa sa fiarba 1 ora, pe foc mic. La final, se adauga patrunjelul tocat. Dupa gust, se poate presara pe mancare branza de oaie uscata, rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stifado" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

1. Se rastoarna carnea tocata intr-un vas si se adauga ceapa uscata si verde tocate marunt, orezul,

13 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele in sos de vin rosu

Chiftele in sos de vin rosu

Se face un amestec din carnea tocata, carnea pt carnati, ou, patrunjel, condimente pt. carne si

2 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    MIHAELA , 15 decembrie 2008

    Nu am ce sa zic, reteta e senzationala. Sunt bucatar in Grecia si o gatesc tot timpul.

  • Fara foto

    caesar , 04 octombrie 2008

    Departe de realitate reteta.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de vita macra
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri untdelemn de masline
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin
  • cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • cateva cuisoare
  • chimen
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2-4 linguri otet rosu de vin
  • 250 g rosii pasate
  • 100 ml vin rosu
  • 1 kg cepe mijlocii (cepe de apa alungite
  • care nu sunt iuti)
  • 4 linguri patrunjel tocat.
  • (pentru 6 portii)

Raporteaza reteta

MIHAELA

Nu am ce sa zic, reteta e senzationala. Sunt bucatar in Grecia si o gatesc tot timpul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pui cu gutui