autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Stifado

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1,5 kg carne de vita macra, 3 catei de usturoi, 6 linguri untdelemn de masline, sare, piper, 3 foi de dafin, cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata, cateva cuisoare, chimen, 2 linguri bulion de rosii, 2-4 linguri otet rosu de vin, 250 g rosii pasate, 100 ml vin rosu, 1 kg cepe mijlocii (cepe de apa alungite, care nu sunt iuti), 4 linguri patrunjel tocat., (pentru 6 portii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

. Se spala carnea, se zvanta si se taie in cubulete de circa 2 cm latime. Se curata usturoiul si se toaca marunt.

2. Se pune untdelemnul sa se incinga intr-o oala. Se pun pe rand bucatiel de carne sa se prajeasca, invartind cu o lingura, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se sareaza, se pipereaza, se scoate carnea afara.

3. Usturoiul tocat, frunzele de dafin, nucsoara, cuisoarele si chimenul se pun in grasimea ramasa si se incing. Se pune inapoi carnea prajita, bulionul de rosii (pasta) si se amesteca bine.

4. Se adauga otetul si se lasa sa dea cateva clocote, vreme de 3 minute. Se adauga 1/2 l apa amestecata cu rosiile pasate (lichidul trebuie sa acopere putin carnea). Se pune vinul, se gusta de sare, se pune la fiert cu capac, pe flacara mica, vreme de 1 ora.

5.Se oparesc cepele cu apa clocotita si se lasa sa se infuzeze un minut. Se arunca apa si se clatesc cu alta apa, rece. Se scot cepele din coji prin presare.

6. Cepele intregi se pun in mancare si se mai lasa sa fiarba 1 ora, pe foc mic. La final, se adauga patrunjelul tocat. Dupa gust, se poate presara pe mancare branza de oaie uscata, rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stifado" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Se curata cartofii si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce

718 voturi    57 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Porc cu miere si broccoli

Porc cu miere si broccoli

Se amesteca sosul de rosii cu sosul de soia si mierea. Se lasa 30 de minute amestecul sa se odihneasca.

3 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    MIHAELA , 15 decembrie 2008

    Nu am ce sa zic, reteta e senzationala. Sunt bucatar in Grecia si o gatesc tot timpul.

  • Fara foto

    caesar , 04 octombrie 2008

    Departe de realitate reteta.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de vita macra
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri untdelemn de masline
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin
  • cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • cateva cuisoare
  • chimen
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2-4 linguri otet rosu de vin
  • 250 g rosii pasate
  • 100 ml vin rosu
  • 1 kg cepe mijlocii (cepe de apa alungite
  • care nu sunt iuti)
  • 4 linguri patrunjel tocat.
  • (pentru 6 portii)

Raporteaza reteta

MIHAELA

Nu am ce sa zic, reteta e senzationala. Sunt bucatar in Grecia si o gatesc tot timpul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui pe pat de legume,condimentate cu cimbru