autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu peste

Stiuca cu sos de stafide

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Ingrediente
pentru 2 porţii:, 8 rondele de ştiucă tăiate de circa 1,5-2 cm grosime, ½ dovlecel tăiat cubuleţe, ½ dovlecel tăiat rondele de 5 mm grosime, 3 fire de ceapă verde tocate mărunt, 50 g de stafide, 1 ardei gras roșu, galben sau portocaliu tăiat cubuleţe, 100 ml ulei, ½ de lămâie (zeama de la), 1 foaie de dafin, 1 linguriţă de pastă de tomate, 100 ml de apă (fierbinte), sare şi piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Curăţăm ştiuca de solzi, o eviscerăm, îi scoatem urechile şi o spălăm bine. Capul și coada, am pus-o deoparte pentru a face ciorba de pește. Restul de știucă, o tăiem în felii (rondele) de câte 1,5-2 cm grosime. Asezonăm cu sare şi piper pe ambele părţi.
Încingem o tigaie cu ulei şi prăjim peştele în ulei câte 5-6 minute pe fiecare parte.
Scoatem ştiuca întrun vas termorezistent şi o păstrăm acoperit la cald.
Ceapa, ardeiul gras si dovleceii se călesc în grăsimea rămasă de la prăjirea peştelui, la foc potrivit spre mare, circa 5 minute.
Punem în tigaie dovlecelul tăiat rondele şi adăugăm şi stafidele. Prăjim încă 3-4 minute.
Adăugăm acum pasta de tomate în care am adăugat zeama de la lămâie, 100 ml de apă şi foaia de dafin. Asezonăm cu sare şi piper, după gust.
Reintroducem în tigaie rondelele de peşte şi punem capacul şi lăsăm la foc mic să fiarbă 30 de minute.
Montăm în farfurie bucăţile de peşte, adăugăm dovleceii şi ardeiul gras din tigaie şi stropim totul cu sosul de stafide.
Putem orna cu verdeaţă şi felii de lămâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu sos de stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu solzi si sos

Pangasius cu solzi si sos

Fileurile de peste se ajusteaja frumos,se spala si se sterg bine.Cartofii curatati se feliaza subtire

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
CARAS PRAJIT

CARAS PRAJIT

Pestele se curata,se spala,se zvanta bine,se fac crestaturi pe fiecare parte a pestelui la distanta

17 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Marcel Iorga

    Marcel Iorga (Chef de cuisine) , 29 iunie 2015

    ”Fish chef”... pe bune? Mă descurc? Hai să moară Coana Leana!!!

  • Fara foto

    fish chef , 27 iunie 2015

    pune foia de dafin in ulei, prajeste rosile (taie rosile marunt dupa ) si ardeii pe plita sau gratar si curatai de coaja in rest te descurci

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    O reteta minunata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

      Apetisanta! O explozie de culori si arome!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

      Foarte tentant!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011

      Trebuie incercata neaparat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

      Un adevarat festin yumi,yumi. Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 porţii:
  • 8 rondele de ştiucă tăiate de circa 1,5-2 cm grosime
  • ½ dovlecel tăiat cubuleţe
  • ½ dovlecel tăiat rondele de 5 mm grosime
  • 3 fire de ceapă verde tocate mărunt
  • 50 g de stafide
  • 1 ardei gras roșu
  • galben sau portocaliu tăiat cubuleţe
  • 100 ml ulei
  • ½ de lămâie (zeama de la)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă de pastă de tomate
  • 100 ml de apă (fierbinte)
  • sare şi piper

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

Marcel Iorga (Chef de cuisine)

”Fish chef”... pe bune? Mă descurc? Hai să moară Coana Leana!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
File de peste cu orez orez american(specific arab)