Curăţăm ştiuca de solzi, o eviscerăm, îi scoatem urechile şi o spălăm bine. Capul și coada, am pus-o deoparte pentru a face ciorba de pește. Restul de știucă, o tăiem în felii (rondele) de câte 1,5-2 cm grosime. Asezonăm cu sare şi piper pe ambele părţi.
Încingem o tigaie cu ulei şi prăjim peştele în ulei câte 5-6 minute pe fiecare parte.
Scoatem ştiuca întrun vas termorezistent şi o păstrăm acoperit la cald.
Ceapa, ardeiul gras si dovleceii se călesc în grăsimea rămasă de la prăjirea peştelui, la foc potrivit spre mare, circa 5 minute.
Punem în tigaie dovlecelul tăiat rondele şi adăugăm şi stafidele. Prăjim încă 3-4 minute.
Adăugăm acum pasta de tomate în care am adăugat zeama de la lămâie, 100 ml de apă şi foaia de dafin. Asezonăm cu sare şi piper, după gust.
Reintroducem în tigaie rondelele de peşte şi punem capacul şi lăsăm la foc mic să fiarbă 30 de minute.
Montăm în farfurie bucăţile de peşte, adăugăm dovleceii şi ardeiul gras din tigaie şi stropim totul cu sosul de stafide.
Putem orna cu verdeaţă şi felii de lămâie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii