autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Stiuca umpluta cu chiftelute

Autor: gabi T (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabi T (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 decembrie 2011

Ingrediente
1-2 stiuci medii (1,5-2 kg), 1 ceapa mare, 2 x conserva ton,usturoi,1 franzela, lapte, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata stiucile de solzi, se deschid putin pana aproape de burta, si se incearca eviscerarea usor cu degetele. De la partea superioara dintre cap si gat , se desprinde putin pielea cu un cutit dupa care se continua cu degetul, din aproape in aproape.Cu un foarfec de bucatarie se desprind aripioarele de carne, ramanand prinse de piele, inclusiv coada.. Se desface corpul cu carnea din interior, se alege de oase, chiar daca mai raman oase mai mici, nu trebuie sa ne facem griji , deoarece se vor marunti la tocat. Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela care , in prealabil, a fost inmuiat in lapte si stors bine. Se mai amesteca cu conserva de ton, ceapa data prin masina de tocat,usturoiul deasemenea tocat si verdeata ( patrunjel, marar). Se potriveste gustul de sare si cu aceasta umplutura se umplu stiucile. Dupa umplere, se vor coase sau se vor prinde cu scobitori acolo unde a fost taiata. Se pune dupa preferinta pe un pat de zarzavat sau pur si simplu intr-o tava unsa in prealabil cu unt sau ulei de masline. Se lasa la cuptor timp de o ora, timp in care se mai adauga putina apa in tava si se stropeste stiuca regulat cu zeama rezultata. Din umplutura ramasa (sigur ramane ) se fac chiftelute rotunde care vor asezona platoul cu stiuca umpluta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap romanesc in folie de aluminiu

Crap romanesc in folie de aluminiu

Se sareaza pestele si se lasa la frigider 1 ora ca sa traga sarea. Se scoate dupa 1 ora si se pune

5 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu peste
Guvizi de apa dulce prajiti

Guvizi de apa dulce prajiti

Guvidele este un peste tare gustos,cu carnea alba,fara oase multe si fara solzi...Guvidele traieste

11 voturi    15 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1-2 stiuci medii (1,5-2 kg)
  • 1 ceapa mare
  • 2 x conserva ton,usturoi,1 franzela
  • lapte
  • verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de gabi T
Stiuca Umpluta

Stiuca Umpluta

Stiuca se curata de solzi, fara a se spinteca pentru indepartarea maruntaielor. Cea mai dificila

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa

Pulpa de curcan este pregatita in prealabil cu cateva ore inainte. Eu am pus-o de cu seara. Se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata se spala si lasa cu tot cu piele. Se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se aseaza

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Stiuca la cuptor