Reteta postata pe: 07 decembrie 2009
Ingrediente
1 kg stroganof(Carrefour)., 1 kg mazare(Carrefour)., 1 cutie rosii in bulion., 1 linguri ulei de masline extravirgin., 1 ceapa rosie(casalot), 1 legatura marar verde., 1 lingura de unt., sare, proaspat macinat,un praf de menta uscata,un praf de tarhon uscat.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Carnita de stroganof se spala in mai multe ape si apoi o fierbem, in putina apa cu putina sare si 1 lingura de unt,ca sa-i dea o aroma speciala. Dupa ce a fiert stroganoful(fierbe foarte repede pentru ca este o carne de vitel), adaugam o ceapa taiata marunt, pe care am prajit-o in prealabil intr-o lingura de ulei de masline extravirgin,dar prajita la modul foarte usor,cel mult 1 minut si amestecand incontinuu in tigaia in care o prajim.Dupa ce am prajit ceapa,o scurgem de ulei si o adaugam peste carnea fiarta. Potrivim de sare si piper si ce condimente mai dorim (eu pun putina menta uscata si tarhon uscat). Adaugam si mazarea si bagam cratita la cuptor pentru cel putin 45 de minute. Dupa 45 de minute scoatem cratita si adaugam cutia de rosii in bulion,pe care am incalzit-o in alta craticioara si mararul tocat foarte fin.Mentionez ca nu se pune cutia de rosii in bulion rece,pentru ca intareste carnea.Introducem cratita ,din nou in cuptor pentru cel putin 10 sau 15 minute si apoi inchidem focul si lasam cratita in cuptor sa se raceasca. Pofta buna!!!
.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganof cu mazare" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pieptul de pui se lasa bucata intreaga, se aromeaza cu sare, ulei de masline si piper alb si se
8 voturi
14 comentarii
30 min
Se spala maruntaiele bine dupa care se taie in bucati medii.
Grasimea se taie cuburele mici si se
6 voturi
1 comentariu
1h 45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010
Foarte gustos si prezentat super*****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010
O bunatate...
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010
Imi place. Are multa carne.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009
Delicios.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009
Ce bine arata!!!!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009
Apetisant.Frumoasa prezentare!