autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2010

Ingrediente
Pt. 900 gr. carne de vacã, porc sau curcan..., 1,5 dl ulei de mãsline, 2 cepe, 3-4 cãtei de usturoi, 2 rosii, 1 legãturã micã de cimbru de câmp, 1 dl vin alb, 1,5 dl smântânã lichidã, optional 150 gr. ciuperci, 300 gr. orez, 6 dl apã fierbinte, 2 linguri unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1)Condimenteazã carnea tãiatã fâsiute cu sare si piper.
Pune la prãjit carnea in 1 dl ulei de mãsline.
Adaugã 1 ceapa si usturoiul tocat.Ia pielita de pe rosii, toacã si adaugã peste carne, la fel cimbrul de câmp si vinul.
2)Lasã la fiert cca. 10 min. la foc mic.Toarnã smântâna si lasã sã se ingroase.
3)Toacã cealaltã ceapã si prãjeste in restul de ulei (3-4 linguri),adaugã orezul si amestecã.
Toarnã apa si lasã la fiert.Condimenteazã cu sare, piper si unt.
Poftã bunã!
Sunt mai multe feluri de a prepara Strogonof, la fel si numele diferã de la o tarã la alta...
Este o mâncare de origine rusã si sunt mai multe istorii...
In sec. XIV, nobila familie Stroganoff se reunea in fiecare lunã in castel cu vecinii pt. o masã specialã, o retetã diferitã.
Baronesa Nikolie Stroganoff servea o mâncare fãcutã din :ceapã, ciuperci, carne de porc si vitã tãiate fâsiute, flambeatã cu vodka si ingrosat cu pulpã de rosii si smântânã.
Dupã revolutia din 1917, reteta a ajuns in Franta unde sa adãugat si sos Bechamel.
Se pare cã soldati rusi i-si pãstrau hrana (fâsiute de carne in sare) ca sã nu se strice, de aici si ideea ...
Este si versiunea cã a aceastã mâncare a fost fãcutã mult mai târziu...
Referinte:http://desciclo.pedia.ws/wiki/Strogonoff
http://br.answers.yahoo.com/
Am fãcut de data asta in cantitate micã, fãrã ciuperci.
Portughezi folosesc mult pt. sos, un praf brun numit "Demi glacé",doar carne si ciuperci...
Daca ti-a placut reteta noastra "Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Preparatele, branzeturile, ciupercile, ardeiul gras, toate curatate, spalate, taiate marunt, se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede,gustoase si simplu de preparat. Curatam,spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam

13 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

    Foarte aromata si apetisanta!*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

    Ramona,oricare ar fi istoria perparatului nu mai conteaza. Ce ai facut tu aici este de nota 20.Bravo.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

    Vã multumesc:) Este adevãrat ca sunt mai multe variante, sunt persoane care ar zice ca in sec.XIV nu existau rosii in Rusia, de exemplu pt. cã rosia a fost introdusã abia in sec.XVI in Europa. Eu am cãutat pe site portughez ; am cãutat si pe Google România si nu am gãsit decât retete....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

      Personal nu am pregatit asa ceva dar am mancat la o prietena de a mea si am fost impresionata . Felicitari !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

      Familia rusă Stroganov sau Strogonov sau Stroganoff se pare ca au fost înnobilaţi în 1610, dupa cum scrie în wikipedia.(http://fr.wikipedia.org/wiki/Famille_Stroganoff) Oricum, nu contează, mâncarea ta e super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pt. 900 gr. carne de vacã
  • porc sau curcan...
  • 1,5 dl ulei de mãsline
  • 2 cepe
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • 2 rosii
  • 1 legãturã micã de cimbru de câmp
  • 1 dl vin alb
  • 1,5 dl smântânã lichidã
  • optional 150 gr. ciuperci
  • 300 gr. orez
  • 6 dl apã fierbinte
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si apetisanta!*****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Varza cu rata