Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)

Ingrediente

  • Pt. 900 gr. carne de vacã, porc sau curcan...
  • 1,5 dl ulei de mãsline
  • 2 cepe
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • 2 rosii
  • 1 legãturã micã de cimbru de câmp
  • 1 dl vin alb
  • 1,5 dl smântânã lichidã
  • optional 150 gr. ciuperci
  • 300 gr. orez
  • 6 dl apã fierbinte
  • 2 linguri unt
  • sare, piper

Mod de preparare

1)Condimenteazã carnea tãiatã fâsiute cu sare si piper.

Pune la prãjit carnea in 1 dl ulei de mãsline.

Adaugã 1 ceapa si usturoiul tocat.Ia pielita de pe rosii, toacã si adaugã peste carne, la fel cimbrul de câmp si vinul.

2)Lasã la fiert cca. 10 min. la foc mic.Toarnã smântâna si lasã sã se ingroase.

3)Toacã cealaltã ceapã si prãjeste in restul de ulei (3-4 linguri),adaugã orezul si amestecã.

Toarnã apa si lasã la fiert.Condimenteazã cu sare, piper si unt.

Poftã bunã!

Sunt mai multe feluri de a prepara Strogonof, la fel si numele diferã de la o tarã la alta...

Este o mâncare de origine rusã si sunt mai multe istorii...

In sec. XIV, nobila familie Stroganoff se reunea in fiecare lunã in castel cu vecinii pt. o masã specialã, o retetã diferitã.

Baronesa Nikolie Stroganoff servea o mâncare fãcutã din :ceapã, ciuperci, carne de porc si vitã tãiate fâsiute, flambeatã cu vodka si ingrosat cu pulpã de rosii si smântânã.

Dupã revolutia din 1917, reteta a ajuns in Franta unde sa adãugat si sos Bechamel.

Se pare cã soldati rusi i-si pãstrau hrana (fâsiute de carne in sare) ca sã nu se strice, de aici si ideea ...

Este si versiunea cã a aceastã mâncare a fost fãcutã mult mai târziu...

Referinte:http://desciclo.pedia.ws/wiki/Strogonoff

http://br.answers.yahoo.com/

Am fãcut de data asta in cantitate micã, fãrã ciuperci.

Portughezi folosesc mult pt. sos, un praf brun numit "Demi glacé",doar carne si ciuperci...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor