Se unge o tava cu unt. Aluatul de strudel decongelat se intinde pe un stergar si se unge cu un strat de gem de afine.
Se prepara umplutura: se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat si sarea si se incorporeaza in albusurile batute spuma, impreuna cu faina, alunele si coaja rasa de lamaie. Afinele se spala si se zvanta.
Se intinde umplutura in mod egal peste aluatul uns cu gem, se presara deasupra afinele si se ruleaza strudelul. Se pune cu lipitura in jos pe tava unsa cu unt, se da la cuptorul incins la 180gr. si se coace 40 de minute, dupa care se unge cu unt topit si se presara - dupa ce untul a fost absorbit - cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii