Se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute. Se freaca o bucata de branza de vaca de vreo 300 gr., data prin sita, se pun 2 oua si un varf de lingura de faina, zahar dupa placere, cateva stafide fara samburi, alese si spalate. Se amesteca totul bine si se pune cu lingura pe foaia bine unsa cu unt. Se intinde cu cutitul, astfel ca sa fie patura egal de groasa. Se intorc pe masa partile ce atarna in jos, ridicandu-le cu marginea fetei de masa si se stropesc cu unt. Se face un sul, cu ajutorul fetei de masa, pe care o ridicam dinspre partea lunga a mesei. Se taie sulul in lungimea tavei, astfel ca sa incapa 2 sau 3 bucati in tava. Se unge tava cu unt, se aseaza placinta, se stropeste si deasupra cu unt, si se da la cuptor vreo jumatate de ora, la foc potrivit. Cand e gata, se taie bucati, se aseaza pe o farfurie, se presara zahar si se serveste calda.
Se poate servi cu smantana.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii