autor:

Laura S.

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Ingrediente
- 1 pac. de aluat de Strudel(eu am folosit FILO), - 400g cartofi fainosi, - 100g unt (merge si ulei), - sare+piper, - 1lc zahar, - 1ls zeama de lamiie, - 2 cepe (1 pentru umplutura+1 pentru sos), - 1 legatura snitling/ceapa ciorii sau frunze de ceapa verde(daca nu aveti merge si cu frunze de patrunjel.Asta este mai mult pentru aspect.), - 500g Sparanghel (daca este si alb si verde este mult mai de efect), - 4 galbenusuri, - 100g cascaval ras(de preferinta Gouda), - 6-9.. ..felii de sunca taiate subtiri, - 20g faina, - 200ml smintina lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt,la fel si snitlingul.
1 ceapa se caleste in ca 30g unt sis e lasa deoparte.
Cartofii se curata si se fierb.Dupa fiert se zdrobesc si se adaoga, ceva sare+piper, ceapa calita, galbenusurile de ou, 1/2 din snitling/ceapa ciorii si cascavalul ras.
Spranglelul se curata, dar ATENTIE- trebuie curatat bine de coaja, altfel dupa fiert coaja o s afie atoasa precum la pastaile de fasole verde,mai imbatrinite.
Intr-o oala se pun la fiert ca. 3l apa cu 1 lc sare, 1 lc zahar, 10g unt si 1ls zeama de lamiie.Cind incepe sa fiarba apa, se pun legatura/-rile de Sparanghel la fiert.Sparanghelul verde ca. 6 min, iar cel alb ca. 8 min.
Dupa ce au fiert se scot si se pun la scurs,iar din apa in care a fiert Sparangelul se pastreaza ca 200ml pentru sos.
Foile de strudel se aseaza pe un servet de bucatarie si se ung cu unt topit sau ulei.
Peste foi se aseaza pe 2/3 din suprafata feliile de sunca.Peste sunca se intinde masa de cartofi,iar deasupra se aseaza Sparanghelul fiert caruia i s-au taiat virfurile si s-au pus deoparte.
Cu ajutorul prosopului de bucatarie Strudelul se ruleaza si se pune pe o tava unsa sau captusita cu hirtie de copt.
Astfel strudelul pregatit se introduce in cuptorul preincins la 200°C ca. 25-30 min.Pina ce deasupra prinde o culoare aurie.
Intr-e timp s epregateste sosul.
Intr-o oala se prajesc in restul de unt, restul de ceapa, eventual daca se dorste se adaoga si 1lc zahar si se caramelizeaza usor cu ceapa.Se adaoga faina, se amesteca lasindu-se sa se prajeasca putin dupa care se stinge cu zeama ramasa de la fiertul Sparanghelului.
Se adaoga si smintina, se degusteaza adouginduse eventual ceva condimente ,iar dupa ce a dat un clocot bun si sosul a obtinut consistenza unei smintini groase, se trage de pe foc si se presara cu restul de snitling.
Se serveste linga Strudel, impreuna cu virfurile de la Spranghel in prelabil taiate si lasate deoparte.

-Cine doreste poate sa puna in loc de Sparanghel alte legume (morcov, parunjel,pastirnac)sau chiar doar cartofi.
-Iar la fel de bine se poazzte folosi si spranghelul conservat la borcan, lasindu-l sa se scurga bine.
-Iar cine doreste si asta chiar recomand ,este mai bine sa se pregatesca doua Strudele.Dupa copt arata mult mai bine si se portioneaza mai usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole facaluita

Fasole facaluita

"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine

20 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
fasole paistai cu  branza

fasole paistai cu branza

spalati si curatati pastaile. curatati si taiati felii ceapa. spalati rosiile, curatati-le de coaja

8 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Felicitari pentru prezentare!

  • Fara foto

    Nadia , 31 august 2009

    Trebuie sa fie tare bun!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Ft buna reteta, detaliata, frumos prezentata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Arata bine si in mod sigur este tare gustos...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Cred ca sunt tare bune,felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Cred ca e gustos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 1 pac. de aluat de Strudel(eu am folosit FILO)
  • - 400g cartofi fainosi
  • - 100g unt (merge si ulei)
  • - sare+piper
  • - 1lc zahar
  • - 1ls zeama de lamiie
  • - 2 cepe (1 pentru umplutura+1 pentru sos)
  • - 1 legatura snitling/ceapa ciorii sau frunze de ceapa verde(daca nu aveti merge si cu frunze de patrunjel.Asta este mai mult pentru aspect.)
  • - 500g Sparanghel (daca este si alb si verde este mult mai de efect)
  • - 4 galbenusuri
  • - 100g cascaval ras(de preferinta Gouda)
  • - 6-9.. ..felii de sunca taiate subtiri
  • - 20g faina
  • - 200ml smintina lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei pane Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Spanac scazut cu lapte si ochi de ou