autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 15 g unt, , 1 catel de usturoi pisat, , 2 lingurite suc de lamaie, , 500 g ciuperci (albe, de balegar) de marime mijlocie, , 2 lingurite coaja rasa de lamaie, , piper macinat,, 8 foi de placinta, , 90 g unt topit, , 1/2 cana de cascaval ras, , 5 fire de ceapa verde taiata ineluse subtiri (se gaseste la piata si iarna), , 2 lingurite de mac (sau chimen pisat).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o cratita. Se adauga usturoiul si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic, doua minute. Se adauga ciupercile (doar palariile, intregi, bine spalate si zvantate), coaja rasa de lamaie si piperul. Ciupercile se fierb pana se inmoaie, apoi se lasa sa se raceasca. - Se acopera foile de placinta cu o carpa umeda. Se ia cate o foaie si se unge cu unt. Peste ea, se aseaza o alta foaie care se unge deasupra cu unt, si tot asa pana se termina foile. - Fiertura racita de ciuperci se pune pe mijlocul aluatului. Se presara cu cascaval ras si coditele de ceapa verde tocate. Se rasucesc foile si capetele se indoaie inauntru, ca la sarmale. Se asaza rulada pe tava unsa, se unge cu lapte si se presara cu mac sau cu chimen. Se da la cuptor, la foc maxim, 8 minute. Apoi, focul se reduce si strudelul se mai lasa 15 minute in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pernite cu branza

Pernite cu branza

Dam telemeaua pe razatoarea mica, spalam si tocam mararul, le punem intr-un bol, adaugam si branza

16 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Faina se amesteca bine cu sarea.In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.Se lasa sa creasca intr-un

30 voturi    5 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 15 g unt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 500 g ciuperci (albe
  • de balegar) de marime mijlocie
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • piper macinat,
  • 8 foi de placinta
  • 90 g unt topit
  • 1/2 cana de cascaval ras
  • 5 fire de ceapa verde taiata ineluse subtiri (se gaseste la piata si iarna)
  • 2 lingurite de mac (sau chimen pisat).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii taranesti