Strudel cu ciuperci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 15 g unt,
  • 1 catel de usturoi pisat,
  • 2 lingurite suc de lamaie,
  • 500 g ciuperci (albe, de balegar) de marime mijlocie,
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie,
  • piper macinat,
  • 8 foi de placinta,
  • 90 g unt topit,
  • 1/2 cana de cascaval ras,
  • 5 fire de ceapa verde taiata ineluse subtiri (se gaseste la piata si iarna),
  • 2 lingurite de mac (sau chimen pisat).

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o cratita. Se adauga usturoiul si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic, doua minute. Se adauga ciupercile (doar palariile, intregi, bine spalate si zvantate), coaja rasa de lamaie si piperul. Ciupercile se fierb pana se inmoaie, apoi se lasa sa se raceasca. - Se acopera foile de placinta cu o carpa umeda. Se ia cate o foaie si se unge cu unt. Peste ea, se aseaza o alta foaie care se unge deasupra cu unt, si tot asa pana se termina foile. - Fiertura racita de ciuperci se pune pe mijlocul aluatului. Se presara cu cascaval ras si coditele de ceapa verde tocate. Se rasucesc foile si capetele se indoaie inauntru, ca la sarmale. Se asaza rulada pe tava unsa, se unge cu lapte si se presara cu mac sau cu chimen. Se da la cuptor, la foc maxim, 8 minute. Apoi, focul se reduce si strudelul se mai lasa 15 minute in cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise