autor:

mihaela idriceanu

» » Aluaturi si Foietaje

strudel cu mere

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
2 foi aluat frantuzesc(500 g), 4 mere rosii mari, 4-5 linguri zahar, 20 g unt, vanilat,scortisoara, putin gris(2 linguri)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Curatam merele si le dam pe razatoare.Le amestecam cu zahar si arome si le calim in unt.
Intindem pasta sfolia,taiem marginile astfel incat sa realizam mici fasii,presaram putin gris,punem in mijloc compozitia de mar(fara zeama) si impletim dupa pricepere si indemanare.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 minute.cand e rece pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina.Dupa ce se framanta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    E foarte gustos, un desert ideal.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Un deliciu...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Arata super bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Frumoasa prezentare,sunt sigura ca este un deliciu.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Ingenios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 foi aluat frantuzesc(500 g)
  • 4 mere rosii mari
  • 4-5 linguri zahar
  • 20 g unt, vanilat,scortisoara
  • putin gris(2 linguri)

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte gustos, un desert ideal.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tarta rapida cu mortadella si branza gouda