autor:

doru simona

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu mere

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Ingrediente
1 pachet foietaj din comert, , 5-6 mere, , 200 gr zahar (sau mai mult daca se doreste mai dulce), , 1 plic zahar vanilat, , 1 lingurita scortisoara macinata, , 1-2 linguri pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Foietajul se scoate de la frigider si se lasa la temperatura camerei.

Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici sau se pot da pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita pe foc mic cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Le lasam la calit vreo 20-25 minute, pana se inmoaie merele putin. La sfarsit adaugam pesmetul si amestecam bine.

Apoi trecem la asamblare: intindem foietajul si adaugam merele calite, se ruleaza sau se dau forma dorita. Se coc la cuptorul preincalzit la foc potrivit. Sunt gata cand sunt rumenite frumos.

Sunt delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel Branza/Mere

Strudel Branza/Mere

Daca aveti chef de ceva bun, dar nu si timp sa stati in bucatarie va recomand acest preparat. Este

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

17 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2010

    Sunt usor de facut si foarte bune...

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2010

    multumesc frumos pt aprecieri , este o reteta ff usoara si ff bune, ceva simplu si in acelasi timp rafinat as spune eu

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2010

    Un deliciu si foarte aspectuoase!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      Ce pofta mi-ai facut! Tare bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj din comert
  • 5-6 mere
  • 200 gr zahar (sau mai mult daca se doreste mai dulce)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1-2 linguri pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt usor de facut si foarte bune...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem si sos de ciocolata