autor:

Rascanu_Mariana

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu mere

Autor: Rascanu_Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rascanu_Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
500 gr faina,, 2 oua,, 4 linguri zahar,, 2 pliculete zahar vanilat,, 250 mi lapte,, 1 plic drojdie uscata,, 2 linguri ulei,, 1 lingurita sare, , Umplutura:, 6 mere,, 1 esenta de rom,, 1 esenta de vanilie,, zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Drojdia+1 lingurita de zahar+1 lingurita de faina se amesteca iar treptat adaugam 100 ml lapte caldut si lasam la dospit maiaua 10 minute.



Faina+1 lingurita de sare+ drojdia dospita se amesteca dupa care treptat adaugam restul de lapte amestecat cu zaharul+ zahar vanilat+ cele 2 oua framintam iar la urma adaugam uleiul. Se lasa la crescut 30 minute.



Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe planseta o foaie iar cu latura netaioasa a unui cutit se face pe mijlocul foii un dreptunghi peste care punem rasatura de mere, iar marginile le franjuram si apoi facem ca o impletitura peste rasatura de mere, lasam la dospit inca 20 minute apoi ungem cu ou si dam la cuptor ptr 45 minute.



Va doresc POFTA BUNA si SPOR LA TREABA.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel de mere caramelizate

Strudel de mere caramelizate

Daca optati sa faceti foietaj in casa cantitatea pt aprox.300gr:Amesteca 150gr.zahar cu 150 gr.unt.Adauga

1 vot    14 comentarii
30 min
Prajituri
strudel cu mere

strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

22 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 250 mi lapte,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 6 mere,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 esenta de vanilie,
  • zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu miere