autor:

Rascanu_Mariana

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu mere

Autor: Rascanu_Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rascanu_Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
500 gr faina,, 2 oua,, 4 linguri zahar,, 2 pliculete zahar vanilat,, 250 mi lapte,, 1 plic drojdie uscata,, 2 linguri ulei,, 1 lingurita sare, , Umplutura:, 6 mere,, 1 esenta de rom,, 1 esenta de vanilie,, zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Drojdia+1 lingurita de zahar+1 lingurita de faina se amesteca iar treptat adaugam 100 ml lapte caldut si lasam la dospit maiaua 10 minute.



Faina+1 lingurita de sare+ drojdia dospita se amesteca dupa care treptat adaugam restul de lapte amestecat cu zaharul+ zahar vanilat+ cele 2 oua framintam iar la urma adaugam uleiul. Se lasa la crescut 30 minute.



Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe planseta o foaie iar cu latura netaioasa a unui cutit se face pe mijlocul foii un dreptunghi peste care punem rasatura de mere, iar marginile le franjuram si apoi facem ca o impletitura peste rasatura de mere, lasam la dospit inca 20 minute apoi ungem cu ou si dam la cuptor ptr 45 minute.



Va doresc POFTA BUNA si SPOR LA TREABA.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun,

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina.Dupa ce se framanta

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 250 mi lapte,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 6 mere,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 esenta de vanilie,
  • zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu mac