autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

STRUDEL CU MERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Ingrediente
500 g făina, , 100 g zahar,, 100 g margarina vegetala, , 2 oua,, o jumatate de pahar de suc de portocale,, coaja rasa de la o lamaie, , un pliculet de praf de copt,, sare, Pentru umplutura:, 500 g mere,, 100 g zahar,, 250 g stafide,, 100 g migdale macinate,, 100 g miez de nuca,, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Stafidele se inmoaie in putina apa calda.
2. Margarina se topeste la bain-marie.
3. Pe o planseta se pune faina si se face o gaura in mijlocul ei, unde se pun zaharul, sucul de portocale, coaja de lamaie, praful de copt, sarea, ouale si margarina. Se framanta pana cand aluatul devine moale şi elastic. Se formează o minge si se lasa deoparte.
4. Intr-un vas se amesteca ingredientele pentru umplutura: merele taiate cubulete si stropite cu suc de lamaie, zaharul, stafidele, migdalele macinate si miezurile de nuca. Se amesteca foarte bine si se adauga pesmet, ca sa se absoarba lichidul.
5. Aluatul se framanta din nou si se intinde o foaie, nici prea groasa, nici prea subtire. Pentru a nu se lipi, foaia se intinde pe o suprafata pudrata cu faina. Se aseaza umplutura, se ruleaza si se pune strudelul intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina.
6. Strudelul se unge deasupra cu ou batut si se lasa in cuptor, la temperatura de 180*C, timp de o ora..
Daca ti-a placut reteta noastra "STRUDEL CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mere si budinca

Strudel cu mere si budinca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita

21 voturi    19 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Strudel cu mere si dovleac

Strudel cu mere si dovleac

Calim dovleacul si marul impreuna cu margarina topita adaugand zaharul treptat. Spre sfarsit adaugam

3 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g făina
  • 100 g zahar,
  • 100 g margarina vegetala
  • 2 oua,
  • o jumatate de pahar de suc de portocale,
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un pliculet de praf de copt,
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g mere,
  • 100 g zahar,
  • 250 g stafide,
  • 100 g migdale macinate,
  • 100 g miez de nuca,
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna