STRUDEL CU MERE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g făina,
  • 100 g zahar,
  • 100 g margarina vegetala,
  • 2 oua,
  • o jumatate de pahar de suc de portocale,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • un pliculet de praf de copt,
  • sare;
  • Pentru umplutura:
  • 500 g mere,
  • 100 g zahar,
  • 250 g stafide,
  • 100 g migdale macinate,
  • 100 g miez de nuca,
  • pesmet;

Mod de preparare

1. Stafidele se inmoaie in putina apa calda.

2. Margarina se topeste la bain-marie.

3. Pe o planseta se pune faina si se face o gaura in mijlocul ei, unde se pun zaharul, sucul de portocale, coaja de lamaie, praful de copt, sarea, ouale si margarina. Se framanta pana cand aluatul devine moale şi elastic. Se formează o minge si se lasa deoparte.

4. Intr-un vas se amesteca ingredientele pentru umplutura: merele taiate cubulete si stropite cu suc de lamaie, zaharul, stafidele, migdalele macinate si miezurile de nuca. Se amesteca foarte bine si se adauga pesmet, ca sa se absoarba lichidul.

5. Aluatul se framanta din nou si se intinde o foaie, nici prea groasa, nici prea subtire. Pentru a nu se lipi, foaia se intinde pe o suprafata pudrata cu faina. Se aseaza umplutura, se ruleaza si se pune strudelul intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina.

6. Strudelul se unge deasupra cu ou batut si se lasa in cuptor, la temperatura de 180*C, timp de o ora..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise