autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Strudel cu mere

Autor: emanuellex (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emanuellex (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru primul aluat: 1 ou, un cubulet de drojdie, 7 linguri de ulei, 100 ml apa, un praf sare si faina cat cuprinde, pentru a rezulta un aluat bun de intins pe planseta., Al doilea aluat: 250 g margarina, tinuta cateva ore la temperatura camerei, se amesteca cu atata faina, incat se rezulte o compozitie ca o crema mai tare., Primul aluat se intinde pe planseta, peste care se intinde al doilea. Totul se ruleaza si se da la rece timp de jumatate de ora., Umplutura se realizeaza astfel: 2,5 kg mere curatate de coaja, se rad, se pun la calit impreuna cu 5 linguri de zahar si doua de margarina. Se adauga putina zeama de lamaie (pentru a nu se inchide la culoare), scortisoara, si se caleste pana ce compozitia devine lucioasa. Se lasa la racit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluaturile rulate se impart in sase parti egale si fiecare parte se intinde pe multa faina (fara a se impaturi de mai multe ori), formandu-se astfel un dreptunghi cu o lungime egala cu lungimea tavii si cu latimea de 15-20 cm. Pe fiecare strudel se pun doua linguri si jumatate de umplutura, se ruleaza si sa aseaza in tava unsa bine cu margarina. Preferential, strudelele se pot unge cu un ou batut.
De mentionat este faptul ca este necesar un kilogram de faina pentru acest preparat.
Se pune in cuptorul bine incins si se coace timp de 40 minute la temperatura de 180 gr.C.
In loc de mere, se mai pot rula cu umplutura de nuci, branza, rahat, ciuperci sau carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
strudel cu mere

strudel cu mere

Curatam merele si le dam pe razatoare.Le amestecam cu zahar si arome si le calim in unt. Intindem

3 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Se tine la decongelat foietajul. Cureti merele si le razuiesti. Le prajesti pe foc cu putin ulei..adaugi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru primul aluat: 1 ou
  • un cubulet de drojdie
  • 7 linguri de ulei
  • 100 ml apa
  • un praf sare si faina cat cuprinde
  • pentru a rezulta un aluat bun de intins pe planseta.
  • Al doilea aluat: 250 g margarina
  • tinuta cateva ore la temperatura camerei
  • se amesteca cu atata faina
  • incat se rezulte o compozitie ca o crema mai tare.
  • Primul aluat se intinde pe planseta
  • peste care se intinde al doilea. Totul se ruleaza si se da la rece timp de jumatate de ora.
  • Umplutura se realizeaza astfel: 2,5 kg mere curatate de coaja
  • se rad
  • se pun la calit impreuna cu 5 linguri de zahar si doua de margarina. Se adauga putina zeama de lamaie (pentru a nu se inchide la culoare)
  • scortisoara
  • si se caleste pana ce compozitia devine lucioasa. Se lasa la racit.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare gustos.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu prune