Strudel cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru primul aluat: 1 ou, un cubulet de drojdie, 7 linguri de ulei, 100 ml apa, un praf sare si faina cat cuprinde, pentru a rezulta un aluat bun de intins pe planseta.
  • Al doilea aluat: 250 g margarina, tinuta cateva ore la temperatura camerei, se amesteca cu atata faina, incat se rezulte o compozitie ca o crema mai tare.
  • Primul aluat se intinde pe planseta, peste care se intinde al doilea. Totul se ruleaza si se da la rece timp de jumatate de ora.
  • Umplutura se realizeaza astfel: 2,5 kg mere curatate de coaja, se rad, se pun la calit impreuna cu 5 linguri de zahar si doua de margarina. Se adauga putina zeama de lamaie (pentru a nu se inchide la culoare), scortisoara, si se caleste pana ce compozitia devine lucioasa. Se lasa la racit.

Mod de preparare

Aluaturile rulate se impart in sase parti egale si fiecare parte se intinde pe multa faina (fara a se impaturi de mai multe ori), formandu-se astfel un dreptunghi cu o lungime egala cu lungimea tavii si cu latimea de 15-20 cm. Pe fiecare strudel se pun doua linguri si jumatate de umplutura, se ruleaza si sa aseaza in tava unsa bine cu margarina. Preferential, strudelele se pot unge cu un ou batut.

De mentionat este faptul ca este necesar un kilogram de faina pentru acest preparat.

Se pune in cuptorul bine incins si se coace timp de 40 minute la temperatura de 180 gr.C.

In loc de mere, se mai pot rula cu umplutura de nuci, branza, rahat, ciuperci sau carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise