autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Strudel cu mere

Autor: emanuellex (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emanuellex (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru primul aluat: 1 ou, un cubulet de drojdie, 7 linguri de ulei, 100 ml apa, un praf sare si faina cat cuprinde, pentru a rezulta un aluat bun de intins pe planseta., Al doilea aluat: 250 g margarina, tinuta cateva ore la temperatura camerei, se amesteca cu atata faina, incat se rezulte o compozitie ca o crema mai tare., Primul aluat se intinde pe planseta, peste care se intinde al doilea. Totul se ruleaza si se da la rece timp de jumatate de ora., Umplutura se realizeaza astfel: 2,5 kg mere curatate de coaja, se rad, se pun la calit impreuna cu 5 linguri de zahar si doua de margarina. Se adauga putina zeama de lamaie (pentru a nu se inchide la culoare), scortisoara, si se caleste pana ce compozitia devine lucioasa. Se lasa la racit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluaturile rulate se impart in sase parti egale si fiecare parte se intinde pe multa faina (fara a se impaturi de mai multe ori), formandu-se astfel un dreptunghi cu o lungime egala cu lungimea tavii si cu latimea de 15-20 cm. Pe fiecare strudel se pun doua linguri si jumatate de umplutura, se ruleaza si sa aseaza in tava unsa bine cu margarina. Preferential, strudelele se pot unge cu un ou batut.
De mentionat este faptul ca este necesar un kilogram de faina pentru acest preparat.
Se pune in cuptorul bine incins si se coace timp de 40 minute la temperatura de 180 gr.C.
In loc de mere, se mai pot rula cu umplutura de nuci, branza, rahat, ciuperci sau carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

17 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu mere, migdale si stafide

Strudel cu mere, migdale si stafide

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana

5 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru primul aluat: 1 ou
  • un cubulet de drojdie
  • 7 linguri de ulei
  • 100 ml apa
  • un praf sare si faina cat cuprinde
  • pentru a rezulta un aluat bun de intins pe planseta.
  • Al doilea aluat: 250 g margarina
  • tinuta cateva ore la temperatura camerei
  • se amesteca cu atata faina
  • incat se rezulte o compozitie ca o crema mai tare.
  • Primul aluat se intinde pe planseta
  • peste care se intinde al doilea. Totul se ruleaza si se da la rece timp de jumatate de ora.
  • Umplutura se realizeaza astfel: 2,5 kg mere curatate de coaja
  • se rad
  • se pun la calit impreuna cu 5 linguri de zahar si doua de margarina. Se adauga putina zeama de lamaie (pentru a nu se inchide la culoare)
  • scortisoara
  • si se caleste pana ce compozitia devine lucioasa. Se lasa la racit.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Strudel cu visine