autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Strudel cu mere

Autor: emanuellex (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emanuellex (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru primul aluat: 1 ou, un cubulet de drojdie, 7 linguri de ulei, 100 ml apa, un praf sare si faina cat cuprinde, pentru a rezulta un aluat bun de intins pe planseta., Al doilea aluat: 250 g margarina, tinuta cateva ore la temperatura camerei, se amesteca cu atata faina, incat se rezulte o compozitie ca o crema mai tare., Primul aluat se intinde pe planseta, peste care se intinde al doilea. Totul se ruleaza si se da la rece timp de jumatate de ora., Umplutura se realizeaza astfel: 2,5 kg mere curatate de coaja, se rad, se pun la calit impreuna cu 5 linguri de zahar si doua de margarina. Se adauga putina zeama de lamaie (pentru a nu se inchide la culoare), scortisoara, si se caleste pana ce compozitia devine lucioasa. Se lasa la racit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluaturile rulate se impart in sase parti egale si fiecare parte se intinde pe multa faina (fara a se impaturi de mai multe ori), formandu-se astfel un dreptunghi cu o lungime egala cu lungimea tavii si cu latimea de 15-20 cm. Pe fiecare strudel se pun doua linguri si jumatate de umplutura, se ruleaza si sa aseaza in tava unsa bine cu margarina. Preferential, strudelele se pot unge cu un ou batut.
De mentionat este faptul ca este necesar un kilogram de faina pentru acest preparat.
Se pune in cuptorul bine incins si se coace timp de 40 minute la temperatura de 180 gr.C.
In loc de mere, se mai pot rula cu umplutura de nuci, branza, rahat, ciuperci sau carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mere, migdale si stafide

Strudel cu mere, migdale si stafide

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana

5 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
strudel de mere cu stafide

strudel de mere cu stafide

se curata merele si se taie cubulete. se oparesc stafidele. se pune la incins uleiul se peajesc putin

4 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru primul aluat: 1 ou
  • un cubulet de drojdie
  • 7 linguri de ulei
  • 100 ml apa
  • un praf sare si faina cat cuprinde
  • pentru a rezulta un aluat bun de intins pe planseta.
  • Al doilea aluat: 250 g margarina
  • tinuta cateva ore la temperatura camerei
  • se amesteca cu atata faina
  • incat se rezulte o compozitie ca o crema mai tare.
  • Primul aluat se intinde pe planseta
  • peste care se intinde al doilea. Totul se ruleaza si se da la rece timp de jumatate de ora.
  • Umplutura se realizeaza astfel: 2,5 kg mere curatate de coaja
  • se rad
  • se pun la calit impreuna cu 5 linguri de zahar si doua de margarina. Se adauga putina zeama de lamaie (pentru a nu se inchide la culoare)
  • scortisoara
  • si se caleste pana ce compozitia devine lucioasa. Se lasa la racit.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cornulete fragede cu untura