autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Strudel cu mere

Autor: emanuellex (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emanuellex (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru primul aluat: 1 ou, un cubulet de drojdie, 7 linguri de ulei, 100 ml apa, un praf sare si faina cat cuprinde, pentru a rezulta un aluat bun de intins pe planseta., Al doilea aluat: 250 g margarina, tinuta cateva ore la temperatura camerei, se amesteca cu atata faina, incat se rezulte o compozitie ca o crema mai tare., Primul aluat se intinde pe planseta, peste care se intinde al doilea. Totul se ruleaza si se da la rece timp de jumatate de ora., Umplutura se realizeaza astfel: 2,5 kg mere curatate de coaja, se rad, se pun la calit impreuna cu 5 linguri de zahar si doua de margarina. Se adauga putina zeama de lamaie (pentru a nu se inchide la culoare), scortisoara, si se caleste pana ce compozitia devine lucioasa. Se lasa la racit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluaturile rulate se impart in sase parti egale si fiecare parte se intinde pe multa faina (fara a se impaturi de mai multe ori), formandu-se astfel un dreptunghi cu o lungime egala cu lungimea tavii si cu latimea de 15-20 cm. Pe fiecare strudel se pun doua linguri si jumatate de umplutura, se ruleaza si sa aseaza in tava unsa bine cu margarina. Preferential, strudelele se pot unge cu un ou batut.
De mentionat este faptul ca este necesar un kilogram de faina pentru acest preparat.
Se pune in cuptorul bine incins si se coace timp de 40 minute la temperatura de 180 gr.C.
In loc de mere, se mai pot rula cu umplutura de nuci, branza, rahat, ciuperci sau carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mere si budinca

Strudel cu mere si budinca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita

21 voturi    19 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul

13 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru primul aluat: 1 ou
  • un cubulet de drojdie
  • 7 linguri de ulei
  • 100 ml apa
  • un praf sare si faina cat cuprinde
  • pentru a rezulta un aluat bun de intins pe planseta.
  • Al doilea aluat: 250 g margarina
  • tinuta cateva ore la temperatura camerei
  • se amesteca cu atata faina
  • incat se rezulte o compozitie ca o crema mai tare.
  • Primul aluat se intinde pe planseta
  • peste care se intinde al doilea. Totul se ruleaza si se da la rece timp de jumatate de ora.
  • Umplutura se realizeaza astfel: 2,5 kg mere curatate de coaja
  • se rad
  • se pun la calit impreuna cu 5 linguri de zahar si doua de margarina. Se adauga putina zeama de lamaie (pentru a nu se inchide la culoare)
  • scortisoara
  • si se caleste pana ce compozitia devine lucioasa. Se lasa la racit.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiți de casă în formă de harta româniei