autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu morcovi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru aluat - 300 g faina, , sare, , 1 ou, , 1 galbenus, , 125 g smantana,, 80 g unt (margarina), , faina pentru planseta., Pentru umplutura - 400 g morcovi, , 100 g telina, , 50 g linte, , 250 g branza de vaci, , 2 oua, , piper, , nucsoara, , 1 galbenus,, 2 linguri frisca lichida (nebatuta)., Pentru sos - 400 g iaurt, , 1 legatura busuioc, , 1/2 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat neted din faina, 1 varf de cutit de sare, 1 ou intreg, 1 galbenus, smantana si untul lasat sa se inmoaie, se inveleste in folie de plastic si se lasa sa stea in frigider o jumatate de ora. Umplutura - Se curata morcovii si telina si se taie cubulete. Se introduc intr-o oala cu apa sarata clocotita si se lasa sa fiarba circa 2 minute. Dupa un minut, se adauga si lintea. Se strecoara apoi printr-o sita, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se freaca branza de vaci cu ouale, se gusta de sare, piper si nucsoara si se amesteca cu legumele fierte. Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara, pe un stergar de bucatarie presarat cu faina (dimensiunea 30x40 cm), se unge cu umplutura de legume si oua si se ruleaza. Se asaza strudelul intr-o tigaie tapetata cu hartie pentru copt, se unge cu galbenusul amestecat cu smantana si se coace 60-70 de minute in cuptorul incins la 180°C (in timpul coptului, se mai unge o data cu ou si smantana). Apoi se stinge focul si se lasa inca 10 minute sa se “odihneasca” in cuptorul cald. Se serveste cald sau rece, cu un sos preparat din iaurtul amestecat cu frunzulitele de busuioc (taiate marunt), sare, piper si putina zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aperitiv rapid

Aperitiv rapid

Pe foaia de placinta unsa cu ou batut,pun 1lingurita de mustar boabe si le intind cat se poate pe

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu telemea

Placinta cu telemea

Se rade intr-un castron telemeaua, se adauga branza proaspata, 3 oua, zaharul, vanilia, jumatate

24 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 300 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 125 g smantana,
  • 80 g unt (margarina)
  • faina pentru planseta.
  • Pentru umplutura - 400 g morcovi
  • 100 g telina
  • 50 g linte
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • piper
  • nucsoara
  • 1 galbenus,
  • 2 linguri frisca lichida (nebatuta).
  • Pentru sos - 400 g iaurt
  • 1 legatura busuioc
  • 1/2 lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovlecel