Aluatul - Se framanta un aluat neted din faina, 1 varf de cutit de sare, 1 ou intreg, 1 galbenus, smantana si untul lasat sa se inmoaie, se inveleste in folie de plastic si se lasa sa stea in frigider o jumatate de ora. Umplutura - Se curata morcovii si telina si se taie cubulete. Se introduc intr-o oala cu apa sarata clocotita si se lasa sa fiarba circa 2 minute. Dupa un minut, se adauga si lintea. Se strecoara apoi printr-o sita, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se freaca branza de vaci cu ouale, se gusta de sare, piper si nucsoara si se amesteca cu legumele fierte. Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara, pe un stergar de bucatarie presarat cu faina (dimensiunea 30x40 cm), se unge cu umplutura de legume si oua si se ruleaza. Se asaza strudelul intr-o tigaie tapetata cu hartie pentru copt, se unge cu galbenusul amestecat cu smantana si se coace 60-70 de minute in cuptorul incins la 180°C (in timpul coptului, se mai unge o data cu ou si smantana). Apoi se stinge focul si se lasa inca 10 minute sa se “odihneasca” in cuptorul cald. Se serveste cald sau rece, cu un sos preparat din iaurtul amestecat cu frunzulitele de busuioc (taiate marunt), sare, piper si putina zeama de lamaie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii