autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu morcovi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru aluat - 300 g faina, , sare, , 1 ou, , 1 galbenus, , 125 g smantana,, 80 g unt (margarina), , faina pentru planseta., Pentru umplutura - 400 g morcovi, , 100 g telina, , 50 g linte, , 250 g branza de vaci, , 2 oua, , piper, , nucsoara, , 1 galbenus,, 2 linguri frisca lichida (nebatuta)., Pentru sos - 400 g iaurt, , 1 legatura busuioc, , 1/2 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat neted din faina, 1 varf de cutit de sare, 1 ou intreg, 1 galbenus, smantana si untul lasat sa se inmoaie, se inveleste in folie de plastic si se lasa sa stea in frigider o jumatate de ora. Umplutura - Se curata morcovii si telina si se taie cubulete. Se introduc intr-o oala cu apa sarata clocotita si se lasa sa fiarba circa 2 minute. Dupa un minut, se adauga si lintea. Se strecoara apoi printr-o sita, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se freaca branza de vaci cu ouale, se gusta de sare, piper si nucsoara si se amesteca cu legumele fierte. Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara, pe un stergar de bucatarie presarat cu faina (dimensiunea 30x40 cm), se unge cu umplutura de legume si oua si se ruleaza. Se asaza strudelul intr-o tigaie tapetata cu hartie pentru copt, se unge cu galbenusul amestecat cu smantana si se coace 60-70 de minute in cuptorul incins la 180°C (in timpul coptului, se mai unge o data cu ou si smantana). Apoi se stinge focul si se lasa inca 10 minute sa se “odihneasca” in cuptorul cald. Se serveste cald sau rece, cu un sos preparat din iaurtul amestecat cu frunzulitele de busuioc (taiate marunt), sare, piper si putina zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coronita cu dulceata de visine si nuca

Coronita cu dulceata de visine si nuca

Pentru aluat, punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, in masina de paine. Apoi o

24 voturi    16 comentarii
2h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Din faina alba si cea de malai, oua, 1 ardei iute maruntit, sare si zahar facem un aluat ca pentru

6 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 300 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 125 g smantana,
  • 80 g unt (margarina)
  • faina pentru planseta.
  • Pentru umplutura - 400 g morcovi
  • 100 g telina
  • 50 g linte
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • piper
  • nucsoara
  • 1 galbenus,
  • 2 linguri frisca lichida (nebatuta).
  • Pentru sos - 400 g iaurt
  • 1 legatura busuioc
  • 1/2 lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine Foccacia