autor:

Luana

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Strudel cu pere,branza cedar,seminte si nuci

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
5 pere razuite(eu le-am taiat felii sa nu lase prea multa zeama), 3/4 cana branza cedar razuita, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita scortisoara, 4 linguri de zahar brun, 1/4 cana amestec de seminte,nuci si fructe uscate(seminte de floarea soarelui,de dovleac,migdale,nuci,stafide si caise uscate), 2 foi de foietaj sau placinta(eu le-am cumparat), 2 linguri de unt topit pt. uns foile de foietaj, 1 lingura zahar praf

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 190C.
Amestecam perele,cascavalul,zeama de lamaie,zaharul si scortisoara.Adaugam amestecul de seminte si nuci.Se imparte compozitia in 2 si se aseaza pe foile de foietaj.Se ruleaza foile,se ung cu unt topit si se aseaza in tava pe hartie de copt.Se coc 40min sau pana aluatul devine auriu.Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu pere,branza cedar,seminte si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

    Se pare ca branza in combinatie cu diferite fructe "provoaca" unele retineri gustoaselor .Ca sa va invingeti retinerile va promit ca in viitorul apropiat sa revin cu mai multe retete delicioase cu aceeasi combinatie.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    un deliciu!

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Draga Camelia,in Franta la degustarile de vinuri se serveste intotdeauna branza(doar si vinul e un fruct,nu? haha).Branza poti manca cu nenumarate fructe proaspete sau uscate(mar,struguri,para,caise uscate) si desi pare bizar are un gust extraordinar.Vorbesc de branza gen cascaval sau cea cu textura moale(Brie).Incearca

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Waw...tre'sa fie delicios !!! Desi nici eu nu am facut pina acum pare cu branza Cedar.... Merita testat.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Nu-mi inchipui ce gust are para cu cascaval. De aratat arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 5 pere razuite(eu le-am taiat felii sa nu lase prea multa zeama)
  • 3/4 cana branza cedar razuita
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri de zahar brun
  • 1/4 cana amestec de seminte,nuci si fructe uscate(seminte de floarea soarelui,de dovleac,migdale,nuci,stafide si caise uscate)
  • 2 foi de foietaj sau placinta(eu le-am cumparat)
  • 2 linguri de unt topit pt. uns foile de foietaj
  • 1 lingura zahar praf

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

17 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

Luana (Chef de cuisine)

Se pare ca branza in combinatie cu diferite fructe "provoaca" unele retineri gustoaselor .Ca sa va invingeti retinerile va promit ca in viitorul apropiat sa revin cu mai multe retete delicioase cu aceeasi combinatie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura zi si noapte a la Laura