1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul devine cremos.
2. Se separa galbenusurile de albusuri si se adauga in compozitie treptat.
3. Separat se bat albusurile cu zaharul pina se formeaza o crema.
4. Se unge o tava de tarta rotunda cu unt si se pudreaza cu faina.
5. Se spala si se scot samburii de la visine. Se adauga in compozitie alunele, vinul, apoi crema si se toarna in forma 1/2 din compozitie. Se acopera cu visine, apoi se toarna restul compozitiei si se pune in cuptor preincalzit si se coace cca. 45 min.
5. Se lasa sa se raceasca, se taie si se pune pe o farfurie de prajitura si se serveste. Dupa dorinta, se poate servi frisca pe langa strudel.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii