Ingrediente
500 g visine,, 150 g zahar,, 250 g frisca,(optional), coaja de la o lamaie,, 300 g alune, , scortisoara, , 160 g unt, , 1 pachet zahar vanilat,, 6 oua, , 4 linguri vin alb,, 2 linguri faina.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
11 voturi
Mod de preparare
2. Se separa galbenusurile de albusuri si se adauga in compozitie treptat.
3. Separat se bat albusurile cu zaharul pina se formeaza o crema.
4. Se unge o tava de tarta rotunda cu unt si se pudreaza cu faina.
5. Se spala si se scot samburii de la visine. Se adauga in compozitie alunele, vinul, apoi crema si se toarna in forma 1/2 din compozitie. Se acopera cu visine, apoi se toarna restul compozitiei si se pune in cuptor preincalzit si se coace cca. 45 min.
5. Se lasa sa se raceasca, se taie si se pune pe o farfurie de prajitura si se serveste. Dupa dorinta, se poate servi frisca pe langa strudel.