Ingrediente
Pentru aluat : 100g unt topit, un ou,4 linguri de zahar,100ml lapte, sare, drojdie cat o nuca, esenta de vanilie, 250-300g faina pentru umplutura: 1 kg de visine sau cirese (eu am folosit visine congelate), 3 linguri de gris, o cana de zahar, o cana de apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
2 voturi
Mod de preparare
Intre timp, punem pe foc un vas cu apa +z aharul si lasam sa fiarba pana se face un sirop mai gros. Adaugam visinile si le lasam sa dea in 2-3 clocote. Lasam fructele sa se raceasca in sirop, dupa care le scurgem bine si le amestecam cu grisul.
Scoatem aluatul din frigider si il framantam bine. Putem intinde o foaie mare sau doua mai mici (eu am facut compozitie dubla si au iesit 4 foi mai mici) pe care le umplem cu visine si le rulam.Le putem unge cu ou si presara cu zahar vanilat.
Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 35 de minute.