Strudel cu visine sau cirese

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu visine sau cirese

Ingrediente

  • Pentru aluat : 100g unt topit
  • un ou
  • 4 linguri de zahar
  • 100ml lapte
  • sare
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de vanilie
  • 250-300g faina; pentru umplutura: 1 kg de visine sau cirese (eu am folosit visine congelate)
  • 3 linguri de gris
  • o cana de zahar
  • o cana de apa

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul, apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem intr-o foaie pe care o vom unge cu restul de unt topit. Rulam foaia, o punem in folie alimentara si o dam la frigider.

Intre timp, punem pe foc un vas cu apa +z aharul si lasam sa fiarba pana se face un sirop mai gros. Adaugam visinile si le lasam sa dea in 2-3 clocote. Lasam fructele sa se raceasca in sirop, dupa care le scurgem bine si le amestecam cu grisul.

Scoatem aluatul din frigider si il framantam bine. Putem intinde o foaie mare sau doua mai mici (eu am facut compozitie dubla si au iesit 4 foi mai mici) pe care le umplem cu visine si le rulam.Le putem unge cu ou si presara cu zahar vanilat.

Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 35 de minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure