Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul, apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem intr-o foaie pe care o vom unge cu restul de unt topit. Rulam foaia, o punem in folie alimentara si o dam la frigider.
Intre timp, punem pe foc un vas cu apa +z aharul si lasam sa fiarba pana se face un sirop mai gros. Adaugam visinile si le lasam sa dea in 2-3 clocote. Lasam fructele sa se raceasca in sirop, dupa care le scurgem bine si le amestecam cu grisul.
Scoatem aluatul din frigider si il framantam bine. Putem intinde o foaie mare sau doua mai mici (eu am facut compozitie dubla si au iesit 4 foi mai mici) pe care le umplem cu visine si le rulam.Le putem unge cu ou si presara cu zahar vanilat.
Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 35 de minute.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii