autor:

eugenia pavlenco

» » Prajituri

strudel fierbinte

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
3 bucati a cite 800gr foietaj, , Pentru crema, 1/4l lapte, 25gr zahar, 25gr amidon de porumb, 1galbenus de ou, 2linguri de lapte, 2lingurite esenta de vanilie, , Pentru umplutura, 1chec de pandispan dreptunghjiular de 30cm lungime cumparat sau pregatit acasa (eu lam facut singura), 6mere, 3linguri zahar, 2linguri scortisoara, , Pentru glazura, 1albus batut, , Pentru presarare deasupra, zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1. incalzim cuptorul pina la 180grade
2.pregatim crema: punem intro cratita la foc mijlociu laptele si zaharul. In alt vas batem galbenusul, amidonul, 2linguri de lapte, esenta de vanilie. Turnam masa aceasta in cratita. Amestecam citeva secunde pina nu se va ingrosa.



1. incalzim cuptorul pina la 180grade
2.pregatim crema: punem intro cratita la foc mijlociu laptele si zaharul. In alt vas batem galbenusul, amidonul, 2linguri de lapte, esenta de vanilie. Turnam masa aceasta in cratita. Amestecam citeva secunde pina nu se va ingrosa.

1. incalzim cuptorul pina la 180grade
2.pregatim crema: punem intro cratita la foc mijlociu laptele si zaharul. In alt vas batem galbenusul, amidonul, 2linguri de lapte, esenta de vanilie. Turnam masa aceasta in cratita. Amestecam citeva secunde pina nu se va ingrosa.
3.Intindem jumate juamate dintro bucata de foietaj in trei dreptunghiuri cu latimea de 10cm si lungimea de 30-32cm fiecare.

3.Intindem jumate juamate dintro bucata de foietaj in trei dreptunghiuri cu latimea de 10cm si lungimea de 30-32cm fiecare.
Pe o suprafata bine unsa cu faina intindem a doua jumatate din bucata de faietaj si le taiem in trei dreptunghiuri cu latimea de 14cm si lungimea de 30-32cm.
7. Punem feliile de foietaj dea lungul .Taiem cu cutitul sau foarfeca de latul foietajului pana la mijloc, lasind intre taieturi cite 1cm.
8. Rupem feliile taiate si le punem pe mere.Ungem marginea foietajului cu albus si lipim bine stratul de sus cu cel de jos.
9. La fel facem si cu celelalte bucati de foietaj ramase, apoi le pune in tava tapetata cu hartie pentru copt, le ungem cu albus batut si le coacem aproximativ 35-40minute pana nu iau culoare aurie.

Presaram deasupra cu zahar pudra si il servim cald.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "strudel fierbinte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Turnulete din clatite pufoase cu cacao, mascarpone si caramel

Turnulete din clatite pufoase cu cacao, mascarpone si caramel

Pregatim sosul caramel. Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

1.Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati

1 vot    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    ar trebiui corectata reteta ca nu se prea intelege

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Arata bine, dar poate corectezi reteta sa fie inteleasa.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

    Arată tare bine Ştrudelul, dar nu prea înţelegem!

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Este o ecuatie cu 3 necunoscute? Se poate reconstrui, in scris, aceasta ...reteta?!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 3 bucati a cite 800gr foietaj
  • Pentru crema
  • 1/4l lapte
  • 25gr zahar
  • 25gr amidon de porumb
  • 1galbenus de ou
  • 2linguri de lapte
  • 2lingurite esenta de vanilie
  • Pentru umplutura
  • 1chec de pandispan dreptunghjiular de 30cm lungime cumparat sau pregatit acasa (eu lam facut singura)
  • 6mere
  • 3linguri zahar
  • 2linguri scortisoara
  • Pentru glazura
  • 1albus batut
  • Pentru presarare deasupra
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

vio (Chef de cuisine)

ar trebiui corectata reteta ca nu se prea intelege

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere glasate si frisca