autor:

Sidy

» » Aperitive

Strudel oriental Lucica

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2009

Ingrediente
Pentru un strudel avem nevoie de:, , -1 pachet aluat congelat, -100 g caise uscate, -50 ml suc de portocale, -400-500 g carne tocata,amestec, -1 fir de praz, -2 linguri ulei, -2 linguri pasta de rosii, -1 lingurita curry, -1 praf de chili, -1 praf de scortisoara, -2 linguri gris, -1 praf de copt, -sare, -piper, , Pentru sos picant-racoros de iaurt:, , -200 ml iaurt natural, de buna calitate, -100 ml smantana, -3 linguri patrunjel verde,tocat fin, -2 catei de usturoi, prin presa, -1 lingurita zahar, -100-150 g branza de vaci,paserata, -sare, -piper, , Pentru uns si ornat:, -1 ou, -3 linguri fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Caisele taiate cubulete se amesteca intr-un bol,cu sucul de portocale.Carnea se prajeste in ulei,pana se faramiteaza,apoi se adauga prazul si se caleste si el.
Se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu chili,scortisoara,curry,sare si piper.Se ia de pe foc si se inglobeaza caisele cu suc cu tot,se lasa la racit.
Se adauga grisul amestecat in prealabil cu praful de copt.
Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.
Pe masa de lucru intandem aluatul,cam de 3 mm grosime si repartizam deasupra compozitia de carne racita,lasand libera o margine de circa 2 cm de jur imprejur.
Se ung marginile cu ou batut,se ruleaza strudelul si se aseaza cu pliul in jos, intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se unge aluatul cu ou si se presara cu migdale.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,25-30 min,pana se rumeneste frumos.
Intre timp pregatim sosul:
Intr-un bol se amesteca iaurtul,smantana,branza de vaci,zaharul,patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust.
Se da la rece,in frigider,cel putin 30 min,sa se patrunda aromele.
Strudelul se serveste caldut ,taiat felii, cu sos de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel oriental Lucica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Strudel oriental Lucica

Strudel oriental Lucica

Caisele taiate cubulete se amesteca, intr-un bol,cu sucul de portocale(eu am stors o portocala) Carnea

5 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Mini quiche

Mini quiche

Preparare: taiem cerculete mari foaia de tarta, eu am decupat cu un bol 6 cerculete. Asezam cerculetele

15 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Foarte interesant!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    Deosebit de interesant .Felicitari draga Sidy!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Interesanta combinatie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      si eu la fel, Cami

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Arata de milioane.............trebuie neaparat sa-l fac. Dar o sa fac putin mai diferit sosul.Deja inghit in sec.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Foarte frumos, Sidy.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Cred ca este delicios...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Cred ca este foarte bun...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Arata tare apetisant si cred ca este si foarte bun,felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Ce aş păpa o bucată. Voi încerca şi eu...

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      E delicios! succes!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Cred ca este delicios...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Yammi, foarte bun...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Suna tare bine.Bfta la concurs.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Interesanta reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru un strudel avem nevoie de:
  • -1 pachet aluat congelat
  • -100 g caise uscate
  • -50 ml suc de portocale
  • -400-500 g carne tocata,amestec
  • -1 fir de praz
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 lingurita curry
  • -1 praf de chili
  • -1 praf de scortisoara
  • -2 linguri gris
  • -1 praf de copt
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sos picant-racoros de iaurt:
  • -200 ml iaurt natural
  • de buna calitate
  • -100 ml smantana
  • -3 linguri patrunjel verde,tocat fin
  • -2 catei de usturoi, prin presa
  • -1 lingurita zahar
  • -100-150 g branza de vaci,paserata
  • -sare
  • -piper
  • Pentru uns si ornat:
  • -1 ou
  • -3 linguri fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Foarte interesant!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Lipie umpluta