autor:

Sidy

» » Aperitive

Strudel oriental Lucica

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2009

Ingrediente
Pentru un strudel avem nevoie de:, , -1 pachet aluat congelat, -100 g caise uscate, -50 ml suc de portocale, -400-500 g carne tocata,amestec, -1 fir de praz, -2 linguri ulei, -2 linguri pasta de rosii, -1 lingurita curry, -1 praf de chili, -1 praf de scortisoara, -2 linguri gris, -1 praf de copt, -sare, -piper, , Pentru sos picant-racoros de iaurt:, , -200 ml iaurt natural, de buna calitate, -100 ml smantana, -3 linguri patrunjel verde,tocat fin, -2 catei de usturoi,trecuti prin presa, -1 lingurita zahar, -100-150 g branza de vaci,paserata, -sare, -piper, , Pentru uns si ornat:, -1 ou, -3 linguri fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Caisele taiate cubulete se amesteca, intr-un bol,cu sucul de portocale(eu am stors o portocala)
Carnea se prajeste in ulei,pana se faramiteaza,apoi se adauga prazul si se caleste .
Se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu chili,scortisoara,curry,sare si piper
Se ia de pe foc si se inglobeaza caisele cu suc cu tot,se lasa la racit.
Se adauga grisul amestecat in prealabil cu praful de copt.
Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.
Pe masa de lucru intandem aluatul,cam de 3 mm grosime si repartizam deasupra compozitia de carne racita,lasand libera o margine de circa 2 cm de jur imprejur.
Se ung marginile cu ou batut,se ruleaza strudelul si se aseaza cu pliul in jos, intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se unge aluatul cu ou si se presara cu migdale.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,25-30 min,pana se rumeneste frumos.
Intre timp pregatim sosul:
Intr-un bol se amesteca iaurtul,smantana,branza de vaci,zaharul,patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust.
Se da la rece,in frigider,cel putin 30 min,sa se patrunda aromele.
Strudelul se serveste caldut ,taiat felii, cu sos de iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel oriental Lucica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Strudel oriental Lucica

Strudel oriental Lucica

Caisele taiate cubulete se amesteca intr-un bol,cu sucul de portocale.Carnea se prajeste in ulei,pana

19 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Hmmm,ce bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

    Minunat arata. Si cred ca e foarte bun.

  • gety (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

    Mmmmm, cred ca o sa incerc si eu reteta, arata foarte bine strudelul!

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru un strudel avem nevoie de:
  • -1 pachet aluat congelat
  • -100 g caise uscate
  • -50 ml suc de portocale
  • -400-500 g carne tocata,amestec
  • -1 fir de praz
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 lingurita curry
  • -1 praf de chili
  • -1 praf de scortisoara
  • -2 linguri gris
  • -1 praf de copt
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sos picant-racoros de iaurt:
  • -200 ml iaurt natural
  • de buna calitate
  • -100 ml smantana
  • -3 linguri patrunjel verde,tocat fin
  • -2 catei de usturoi,trecuti prin presa
  • -1 lingurita zahar
  • -100-150 g branza de vaci,paserata
  • -sare
  • -piper
  • Pentru uns si ornat:
  • -1 ou
  • -3 linguri fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmmm,ce bunatate...

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Bagels cu praz, sunca si branza