autor:

Gustos_Ro

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 23 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 23 iunie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, faina Arpis, ou, smantana,, margarina, miere (pentru uns aluatul), , Pentru umplut strudelul cu mere:, mere, zahar, scortisoara, , Pentru umplut strudelul cu branza:, branza de vaci, oua,, zahar, stafide, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina.Dupa ce se framanta se lasa la frigider cateva minute.



Intre timp se pregateste umplutura pentru cele doua tipuri de strudel:



Merele se curata, se taie cubulete si se calesc in zahar, apoi se scurg si se lasa la rece.



Branza de vaci se sfarama si se amesteca cu oua, zahar, stafide si esenta de vanilie.



Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua bucati.



Cele doua bucati de aluat se intind pe masa si se umplu cu mere calite in zahar si, respectiv, cu branza de vaci cu stafide, apoi se ruleaza si pun la copt, la o temperatura medie.



Cand sunt gata cele doua strudele, se scot de la cuptor si se ung cu miere.



Mod de servire

Strudelul se serveste alaturi de sos de vanilie si parfe din fructe de padure.



Secretul bucatarului

Pentru a putea rula mai usor aluatul umplut cu mere sau cu branza dulce, se intinde pe o folie.



Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.



Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Maria , 24 iunie 2019

    Care su nt cantitățile la aluat?

  • Gina , 19 februarie 2019

    Care sunt cantitatile pentru strudel ???

  • Angela , 06 noiembrie 2017

    Ce sa testezi ca e doar o descriere ???

    • MAAAAAAAAAAAAAAAA , 06 noiembrie 2017

      CANTITATI PTR. STRUDEL?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • faina Arpis
  • ou
  • smantana,
  • margarina
  • miere (pentru uns aluatul)
  • Pentru umplut strudelul cu mere:
  • mere
  • zahar
  • scortisoara
  • Pentru umplut strudelul cu branza:
  • branza de vaci
  • oua,
  • zahar
  • stafide
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Maria

Care su nt cantitățile la aluat?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate