Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • faina Arpis
  • ou
  • smantana,
  • margarina
  • miere (pentru uns aluatul)
  • Pentru umplut strudelul cu mere:
  • mere
  • zahar
  • scortisoara
  • Pentru umplut strudelul cu branza:
  • branza de vaci
  • oua,
  • zahar
  • stafide
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina.Dupa ce se framanta se lasa la frigider cateva minute.

Intre timp se pregateste umplutura pentru cele doua tipuri de strudel:

Merele se curata, se taie cubulete si se calesc in zahar, apoi se scurg si se lasa la rece.

Branza de vaci se sfarama si se amesteca cu oua, zahar, stafide si esenta de vanilie.

Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua bucati.

Cele doua bucati de aluat se intind pe masa si se umplu cu mere calite in zahar si, respectiv, cu branza de vaci cu stafide, apoi se ruleaza si pun la copt, la o temperatura medie.

Cand sunt gata cele doua strudele, se scot de la cuptor si se ung cu miere.

Mod de servire

Strudelul se serveste alaturi de sos de vanilie si parfe din fructe de padure.

Secretul bucatarului

Pentru a putea rula mai usor aluatul umplut cu mere sau cu branza dulce, se intinde pe o folie.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.

Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise