autor:

Gustos_Ro

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 23 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 23 iunie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, faina Arpis, ou, smantana,, margarina, miere (pentru uns aluatul), , Pentru umplut strudelul cu mere:, mere, zahar, scortisoara, , Pentru umplut strudelul cu branza:, branza de vaci, oua,, zahar, stafide, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina.Dupa ce se framanta se lasa la frigider cateva minute.



Intre timp se pregateste umplutura pentru cele doua tipuri de strudel:



Merele se curata, se taie cubulete si se calesc in zahar, apoi se scurg si se lasa la rece.



Branza de vaci se sfarama si se amesteca cu oua, zahar, stafide si esenta de vanilie.



Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua bucati.



Cele doua bucati de aluat se intind pe masa si se umplu cu mere calite in zahar si, respectiv, cu branza de vaci cu stafide, apoi se ruleaza si pun la copt, la o temperatura medie.



Cand sunt gata cele doua strudele, se scot de la cuptor si se ung cu miere.



Mod de servire

Strudelul se serveste alaturi de sos de vanilie si parfe din fructe de padure.



Secretul bucatarului

Pentru a putea rula mai usor aluatul umplut cu mere sau cu branza dulce, se intinde pe o folie.



Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.



Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu pere, mere si morcov

Tarta cu pere, mere si morcov

In bolul de la mixer punem faina, zahar, sarea, untul, galbenusul si apa. Si amestecam la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angela , 06 noiembrie 2017

    Ce sa testezi ca e doar o descriere ???

  • Fara foto

    MAAAAAAAAAAAAAAAA , 06 noiembrie 2017

    CANTITATI PTR. STRUDEL?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • faina Arpis
  • ou
  • smantana,
  • margarina
  • miere (pentru uns aluatul)
  • Pentru umplut strudelul cu mere:
  • mere
  • zahar
  • scortisoara
  • Pentru umplut strudelul cu branza:
  • branza de vaci
  • oua,
  • zahar
  • stafide
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Angela

Ce sa testezi ca e doar o descriere ???

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu crema de capsuni