Strudele

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Strudele

Ingrediente

  • 1o mere
  • 100 g stafide
  • 150 g zahar
  • 2 linguri gris
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • 1 pachet foi congelate subtiri de strudele (congelate) de la supermarket

Mod de preparare

Pentru compozitie.

Cele 10 mere se decojesc si se dau prin razatoarea mare, apoi se aseaza intr-o cratita la foc potrivit. Dupa ce s-au inmuiat se adauga zaharul, stafidele care se umfla preluand din zeama mereleor. Se amesteca pana se topeste zaharul. Pentru ca zeama de mere sa fie absorbita in totalitate se adauga grisul, in caz ca merele sunt mai apoase se mai adauga gris pana compozitia devine omogena. Se ia de pe foc si se lasa la racorit. Se pune scortisoara.

Pentru foi.

La orice supermarket in congelatoare se gasesc foi subtiri speciale pentru strudele.

Se procedeaza in felul urmator. Se pun 3 straturi de foi de cca 10 cm, dar fiecare se unge cu ulei folosind o pensula. Astfel ca intre cele 3 staruri sa existe ulei.

Se ia cu o lingura din compoztie si se pune pe foile astfel aranjate. Se ruleaza. Se procedeaza asa pana se termina compozitia. Se unge tava cu ulei, se aseaza in ea toate strudelele si se da la cuptor cca 20 min la foc potrivit. Foi vor mai ramane fix pentru inca o data, in cazul in care doriti sa faceti decat intr-o tava obisnuita de aragaz. Daca doriti sa faceti doua tavi, dublati cantitatile.Se pudreaza cu zahar dupa ce au fost scoase din cuptor. Nu se servesc foarte fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise