autor:

Fara foto

» » Prajituri

Strudele

Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
1o mere, 100 g stafide, 150 g zahar, 2 linguri gris, zahar vanilat, scortisoara, 1 pachet foi congelate subtiri de strudele (congelate) de la supermarket

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru compozitie.
Cele 10 mere se decojesc si se dau prin razatoarea mare, apoi se aseaza intr-o cratita la foc potrivit. Dupa ce s-au inmuiat se adauga zaharul, stafidele care se umfla preluand din zeama mereleor. Se amesteca pana se topeste zaharul. Pentru ca zeama de mere sa fie absorbita in totalitate se adauga grisul, in caz ca merele sunt mai apoase se mai adauga gris pana compozitia devine omogena. Se ia de pe foc si se lasa la racorit. Se pune scortisoara.
Pentru foi.
La orice supermarket in congelatoare se gasesc foi subtiri speciale pentru strudele.
Se procedeaza in felul urmator. Se pun 3 straturi de foi de cca 10 cm, dar fiecare se unge cu ulei folosind o pensula. Astfel ca intre cele 3 staruri sa existe ulei.
Se ia cu o lingura din compoztie si se pune pe foile astfel aranjate. Se ruleaza. Se procedeaza asa pana se termina compozitia. Se unge tava cu ulei, se aseaza in ea toate strudelele si se da la cuptor cca 20 min la foc potrivit. Foi vor mai ramane fix pentru inca o data, in cazul in care doriti sa faceti decat intr-o tava obisnuita de aragaz. Daca doriti sa faceti doua tavi, dublati cantitatile.Se pudreaza cu zahar dupa ce au fost scoase din cuptor. Nu se servesc foarte fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Se pregateste aluatul din faina framantata cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, un praf de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Rulada de ciocolata cu branza de vaci

Rulada de ciocolata cu branza de vaci

Aluatul: se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina, cacaoa si praful de copt. Apoi se adauga albusurile

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1o mere
  • 100 g stafide
  • 150 g zahar
  • 2 linguri gris
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • 1 pachet foi congelate subtiri de strudele (congelate) de la supermarket

Raporteaza reteta

Retete
de carmen macelaru
Omleta

Omleta

Se taie julien ceapa, ardeiul si salamul apoi se pun in tigaie cu putin ulei la rumenit. Se bat oualele

10 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Pandispan cu mere

Pandispan cu mere

Pentru compozitia de pandispan. Se separa oualele. Abusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit

33 voturi    3 comentarii
20 min
Prajituri
Peste cu sos de lamaie

Peste cu sos de lamaie

Se spala bine pestele si se usuca intr-un prosop curat. Nu se da nici prin faina, nici prin malai.

8 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere