autor:

Fara foto

» » Prajituri

Strudele

Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
1o mere, 100 g stafide, 150 g zahar, 2 linguri gris, zahar vanilat, scortisoara, 1 pachet foi congelate subtiri de strudele (congelate) de la supermarket

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru compozitie.
Cele 10 mere se decojesc si se dau prin razatoarea mare, apoi se aseaza intr-o cratita la foc potrivit. Dupa ce s-au inmuiat se adauga zaharul, stafidele care se umfla preluand din zeama mereleor. Se amesteca pana se topeste zaharul. Pentru ca zeama de mere sa fie absorbita in totalitate se adauga grisul, in caz ca merele sunt mai apoase se mai adauga gris pana compozitia devine omogena. Se ia de pe foc si se lasa la racorit. Se pune scortisoara.
Pentru foi.
La orice supermarket in congelatoare se gasesc foi subtiri speciale pentru strudele.
Se procedeaza in felul urmator. Se pun 3 straturi de foi de cca 10 cm, dar fiecare se unge cu ulei folosind o pensula. Astfel ca intre cele 3 staruri sa existe ulei.
Se ia cu o lingura din compoztie si se pune pe foile astfel aranjate. Se ruleaza. Se procedeaza asa pana se termina compozitia. Se unge tava cu ulei, se aseaza in ea toate strudelele si se da la cuptor cca 20 min la foc potrivit. Foi vor mai ramane fix pentru inca o data, in cazul in care doriti sa faceti decat intr-o tava obisnuita de aragaz. Daca doriti sa faceti doua tavi, dublati cantitatile.Se pudreaza cu zahar dupa ce au fost scoase din cuptor. Nu se servesc foarte fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Se pregateste aluatul din faina framantata cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, un praf de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza, apoi se dilueaza cu 150 ml.

8 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1o mere
  • 100 g stafide
  • 150 g zahar
  • 2 linguri gris
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • 1 pachet foi congelate subtiri de strudele (congelate) de la supermarket

Raporteaza reteta

Retete
de carmen macelaru
Omleta

Omleta

Se taie julien ceapa, ardeiul si salamul apoi se pun in tigaie cu putin ulei la rumenit. Se bat oualele

10 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Pandispan cu mere

Pandispan cu mere

Pentru compozitia de pandispan. Se separa oualele. Abusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit

33 voturi    3 comentarii
20 min
Prajituri
Peste cu sos de lamaie

Peste cu sos de lamaie

Se spala bine pestele si se usuca intr-un prosop curat. Nu se da nici prin faina, nici prin malai.

8 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere (de post)