autor:

silviana maftei

» » Conserve si muraturi

struguri marinati

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
1 kg destruguri, 1 pahar de otet de 9 grade, 2 pahare apa, 3/4 zahar, 6 cuisoare, 1 coaja de scortisoara, 1 lingurita rasa sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Struguri cu coaja mai groasa si bobul mare, se spala, se inlatura boabele stricate, lovite sau patete.
Se aseaza in borcane cu ciorchine cu tot.
Otetul se fierbe cu apa, zaharul, scortisoara, cuisoarele, sarea, sa dea citeva clocote, rece, se toarna peste strugurii din borcan.
Borcanul se acopera cu celofan, se leaga si se serveste iarna la friptura de curcan, gasca sau gaina.
Daca ti-a placut reteta noastra "struguri marinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari marinati umpluti cu struguri

Gogosari marinati umpluti cu struguri

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele

20 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Cum să păstrăm verdeaţa proaspătă la frigider?

Cum să păstrăm verdeaţa proaspătă la frigider?

Când veniţi de la piaţă, le triaţi, le curăţăţi, le rupeti codiţele. Le puteti păstra

3 voturi    3 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    SUNT FOARTE BUNI. EU PROCEDEZ LA FEL CA LA GOGOSARII CLASICI. NU AM FOLOSIT CUISOARE NICI SCORTISOARA,DAR E POSIBIL SA AIBA UN GUST DEOSEBIT DE BUN.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Cred ca mi-ar placea!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Un deliciu...Eu pun in fiecare an gogosari cu struguri si sunt grozavi...Felicitari...

    • Fara foto

      dana:) , 04 noiembrie 2009

      interesanta reteta.:) dar carrei treaba cu cuisoarele? care e rolul lor :-s

    • Fara foto

      Vali , 12 septembrie 2008

      Strugurii murati sunt extraordinari - dar, sigur, nu toata lumea stie ce-i bun..... asa ca, mai si comenteaza ... "nu am incercat, nu imi plac" (!!!) - daca nu ai incercat cum sa-ti placa, draga ?

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 30 iulie 2008

      Nu am incercat reteta aceasta. Nu cred ca o sa-mi placa. Nu imi plac strugurii decat in compot sau cruzi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg destruguri
  • 1 pahar de otet de 9 grade
  • 2 pahare apa
  • 3/4 zahar
  • 6 cuisoare
  • 1 coaja de scortisoara
  • 1 lingurita rasa sare

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

SUNT FOARTE BUNI. EU PROCEDEZ LA FEL CA LA GOGOSARII CLASICI. NU AM FOLOSIT CUISOARE NICI SCORTISOARA,DAR E POSIBIL SA AIBA UN GUST DEOSEBIT DE BUN.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ghiveci de legume la borcan