autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Strulere banatene

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2012

Ingrediente
cca.300 gr.faina de griu,1 lingurita otet,sare,apa,2 linguri ulei (pentru aluat), cca 500 gr.cartofi,1 ceapa,ulei,boia,putin piper, preferinta 1 ardei.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara un aluat nu prea consistent din ingredientele pentru aluat, materialul rezultat se imparte in 2-3 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul doar pina isi dubleaza suprafata si se lasa la odihna. Intre timp se curata cartofii, se spala. Intr-o cratita mai larga se caleste ceapa in putin ulei,se adauga boia,piper putin,sare,1 ardei taiat cubulete(facultativ), se amesteca cu cartofii, se toarna apa cit sa acopere cartofii, si se lasa la foc domol sa fiarba.Se ia fiecare turta de aluat se unge suprafata cu putin ulei si se intinde numai din maini avind grija sa nu se rupa, apoi se aseaza pe masa de lucru,peste un servet mai mare,intinzind usor de toate marginile pina cind foaia devine foarte subtire.Se taie cu cutitul marginile,apoi se ruleaza usor cu ajutorul servetului,prinzind cu ambele maini servetul cu care se ruleaza foaia. Odata rulata foaia se aseaza peste cartofi in forma circulara,la fel se procedeaza si cu celelalte foi. Se astupa cratita cu capac si se lasa la foc mic cca 30 de minute. Se servesc calde cu muraturi, de preferinta ardei umpluti cu varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strulere banatene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • cca.300 gr.faina de griu,1 lingurita otet,sare,apa,2 linguri ulei (pentru aluat)
  • cca 500 gr.cartofi,1 ceapa,ulei,boia,putin piper, preferinta 1 ardei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Iuliana