autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Strulere banatene

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2012

Ingrediente
cca.300 gr.faina de griu,1 lingurita otet,sare,apa,2 linguri ulei (pentru aluat), cca 500 gr.cartofi,1 ceapa, piper, preferinta 1 ardei.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara un aluat nu prea consistent din ingredientele pentru aluat, materialul rezultat se imparte in 2-3 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul doar pina isi dubleaza suprafata si se lasa la odihna. Intre timp se curata cartofii, se spala. Intr-o cratita mai larga se caleste ceapa in putin ulei,se adauga boia,piper putin,sare,1 ardei taiat cubulete(facultativ), se amesteca cu cartofii, se toarna apa cit sa acopere cartofii, si se lasa la foc domol sa fiarba.Se ia fiecare turta de aluat se unge suprafata cu putin ulei si se intinde numai din maini avind grija sa nu se rupa, apoi se aseaza pe masa de lucru,peste un servet mai mare,intinzind usor de toate marginile pina cind foaia devine foarte subtire.Se taie cu cutitul marginile,apoi se ruleaza usor cu ajutorul servetului,prinzind cu ambele maini servetul cu care se ruleaza foaia. Odata rulata foaia se aseaza peste cartofi in forma circulara,la fel se procedeaza si cu celelalte foi. Se astupa cratita cu capac si se lasa la foc mic cca 30 de minute. Se servesc calde cu muraturi, de preferinta ardei umpluti cu varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strulere banatene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu branza

Cornuri cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Japoneze

Japoneze

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea

6 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • cca.300 gr.faina de griu,1 lingurita otet,sare,apa,2 linguri ulei (pentru aluat)
  • cca 500 gr.cartofi,1 ceapa, piper, preferinta 1 ardei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine Iuliana