autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Stufat cu limba de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
1-1,2 kg limba de porc (~5-6 bucati), 1 legatura usturoi verde, 2 legaturi ceapa verde, 1 ceapa, 50 g telina, 1-2 ardei kapia rosii sau ardei grasi, 3-4 rosii, 1-2 linguri pasta de rosii, 2-3 linguri ulei, 3-4 linguri otet, 4-5 foi de dafin, 1 lingurita piper boabe, 1 legatura marar + patrunjel, sare, piper cimbru.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Mie imi place stufatul de miel, am incercat sa-l prepar si cu alte feluri de carne. Cel cu limba este exceptional.
Tineti limbile in apa rece cel putin 10 minute, sa iasa sangele. Puneti limba la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac o ora si jumatate – doua ore pana se inmoaie bine. Daca vreti sa faceti si supa fierbeti impreuna cu limba si zarvaturile pentru supa, limba va avea un gust mai bun.
Intre timp curatati, spalati si taiati ceapa si usturoiul verde in bucati de 3-4 cm lungime, tocati marunt telina, ceapa, ardeiul si rosiile (puteti sa le curatati de pielite). Puneti totul la calit in ulei, dar nu prajiti, dupa cateva minute adaugati 500 ml zeama clocotita de la limba si lasati sa fiarba 15-20 minute la foc mic. Cine doreste poate adauga in stufat cativa cartofi taiati bucati mai mari. Condimentati cu foi de dafin, cimbru, boabele de piper, pasta de rosii, (zahar) si lasati sa mai fiarba 10-15 minute. Completati mereu cu zeama de la limba ca sa nu scada prea mult.
In timp ce fierb zarzavaturile, scoateti limbile fierte din zeama, lasati-le putin la racorit, curatati pielea si taiati-le in bucati mai maricele. Adaugati-le in stufat si lasati sa fiarba impreuna inca 10 minute la foc foarte mic. Cine doreste poate sa adauge 1-2 linguri de faina desfacuta in putina apa.
Dregeti gustul, adaugati otetul, verdeata tocata si asezati pe farfurii 2-3 bucati de limba, stufat cu sos, garnisiti cu verdeata. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat cu limba de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Am fiert creierul pentru 10 minute in apa cu sare si otet.Intre timp am facut un aluat din cubul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Perisoare de primavara cu sos de smantana

Perisoare de primavara cu sos de smantana

Taiem marunt 1/2 legatura marar, frunzele de la ceapa verde si usturoiul si le amestecam cu carnea

4 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Imi place e foarte buna.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1-1,2 kg limba de porc (~5-6 bucati)
  • 1 legatura usturoi verde
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 ceapa
  • 50 g telina
  • 1-2 ardei kapia rosii sau ardei grasi
  • 3-4 rosii
  • 1-2 linguri pasta de rosii
  • 2-3 linguri ulei
  • 3-4 linguri otet
  • 4-5 foi de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • sare
  • piper cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place e foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Soricei in paie