Stufat cu limba de porc

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Stufat cu limba de porc

Ingrediente

  • 1-1,2 kg limba de porc (~5-6 bucati);
  • 1 legatura usturoi verde;
  • 2 legaturi ceapa verde;
  • 1 ceapa;
  • 50 g telina;
  • 1-2 ardei kapia rosii sau ardei grasi;
  • 3-4 rosii;
  • 1-2 linguri pasta de rosii;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 3-4 linguri otet;
  • 4-5 foi de dafin;
  • 1 lingurita piper boabe;
  • 1 legatura marar + patrunjel;
  • sare, piper; cimbru.

Mod de preparare

Mie imi place stufatul de miel, am incercat sa-l prepar si cu alte feluri de carne. Cel cu limba este exceptional.

Tineti limbile in apa rece cel putin 10 minute, sa iasa sangele. Puneti limba la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac o ora si jumatate – doua ore pana se inmoaie bine. Daca vreti sa faceti si supa fierbeti impreuna cu limba si zarvaturile pentru supa, limba va avea un gust mai bun.

Intre timp curatati, spalati si taiati ceapa si usturoiul verde in bucati de 3-4 cm lungime, tocati marunt telina, ceapa, ardeiul si rosiile (puteti sa le curatati de pielite). Puneti totul la calit in ulei, dar nu prajiti, dupa cateva minute adaugati 500 ml zeama clocotita de la limba si lasati sa fiarba 15-20 minute la foc mic. Cine doreste poate adauga in stufat cativa cartofi taiati bucati mai mari. Condimentati cu foi de dafin, cimbru, boabele de piper, pasta de rosii, (zahar) si lasati sa mai fiarba 10-15 minute. Completati mereu cu zeama de la limba ca sa nu scada prea mult.

In timp ce fierb zarzavaturile, scoateti limbile fierte din zeama, lasati-le putin la racorit, curatati pielea si taiati-le in bucati mai maricele. Adaugati-le in stufat si lasati sa fiarba impreuna inca 10 minute la foc foarte mic. Cine doreste poate sa adauge 1-2 linguri de faina desfacuta in putina apa.

Dregeti gustul, adaugati otetul, verdeata tocata si asezati pe farfurii 2-3 bucati de limba, stufat cu sos, garnisiti cu verdeata. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise