Stufat de curpeni cu miel

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne de miel 1,5 kg,
  • 4 legaturi de ceapa verde,
  • 4 legaturi de usturoi verde,
  • 500 gr de curpeni (lastar de mur),
  • 2 legaturi de marar,
  • o ceasca de bulion,
  • sare,
  • piper,
  • 2 lamai,
  • busuioc,
  • salvie o crenguta,
  • otet 150 ml,
  • ulei de masline 100 ml,
  • 250 ml de vin demisec alb

Mod de preparare

Pregatim bucatile de carne sub o atenta verificare (pielite,grasimi,par) si intr-o apa calduta cu otet le spalam sa ne iasa din pareri ca am gasi ceva nelalocul lui.

Clatim cu apa rece si asezam bucatile in tava cu marginea mai inalta.

Spalam curpenii ,ceapa si usturoiul dupa care le taiem cam la 5 cm lungime si le asezam in tava Taiem si mararul mai marunt si il punem deoparte pentru a fi folosit la momentul oportun.

Stingem bulionul cu vinul alb si rasturnam in tava,venim si cu celelalte mirodenii ,asezonam cu sare si piper,punem si uleiul si bagam tava in cuptorul deja pregatit la 200 grade unde il lasam 30 de minute.

In tot acest rastimp mai desfacem usa la cuptor si cu un polonic luam din zeama din tava si turnam peste bucati.

Incercam cu o furculita carnea si cand este gata o scoatem din cuptor.

Adaugam sferturi de lamaie ca decor si marar mult pe deasupra si se poate servi.La asa un festin si ingerii ar crapa de gelozie .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise