autor:

CHEF DAN

» » Mancaruri cu carne

Stufat de curpeni cu miel

Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2013

Ingrediente
Carne de miel 1,5 kg,, 4 legaturi de ceapa verde,, 4 legaturi de usturoi verde,, 500 gr de curpeni (lastar de mur),, 2 legaturi de marar,, o ceasca de bulion,, sare,, piper,, 2 lamai,, busuioc,, salvie o crenguta,, otet 150 ml,, ulei de masline 100 ml,, 250 ml de vin demisec alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Pregatim bucatile de carne sub o atenta verificare (pielite,grasimi,par) si intr-o apa calduta cu otet le spalam sa ne iasa din pareri ca am gasi ceva nelalocul lui.

Clatim cu apa rece si asezam bucatile in tava cu marginea mai inalta.

Spalam curpenii ,ceapa si usturoiul dupa care le taiem cam la 5 cm lungime si le asezam in tava Taiem si mararul mai marunt si il punem deoparte pentru a fi folosit la momentul oportun.

Stingem bulionul cu vinul alb si rasturnam in tava,venim si cu celelalte mirodenii ,asezonam cu sare si piper,punem si uleiul si bagam tava in cuptorul deja pregatit la 200 grade unde il lasam 30 de minute.

In tot acest rastimp mai desfacem usa la cuptor si cu un polonic luam din zeama din tava si turnam peste bucati.

Incercam cu o furculita carnea si cand este gata o scoatem din cuptor.

Adaugam sferturi de lamaie ca decor si marar mult pe deasupra si se poate servi.La asa un festin si ingerii ar crapa de gelozie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de curpeni cu miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sparanghel

Pui cu sparanghel

Se inlatura partea lemnoasa a sparanghelului (se rupe prin indoirea capetelor inferioare) sau se

4 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu rösti si sos de visine

Piept de pui cu rösti si sos de visine

Pentru inceput preparam rösti , curatan cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cu un cutit sub forma

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • CHEF DAN

    CHEF DAN (Chef de cuisine):

    Mielul fiind un element sezonier in bucataria traditionala poate face casa buna cu lastarii de curpan ,care prin raritatea lor sant sau pot fi socotitiTRUFANDALE.Peste toata aceste verdeturi ne uitam la carnea de miel care troneaza deasupra si deja ne lasa gura APA.Sa gustam ca de foame ne sar capacele.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Carne de miel 1,5 kg,
  • 4 legaturi de ceapa verde,
  • 4 legaturi de usturoi verde,
  • 500 gr de curpeni (lastar de mur),
  • 2 legaturi de marar,
  • o ceasca de bulion,
  • sare,
  • piper,
  • 2 lamai,
  • busuioc,
  • salvie o crenguta,
  • otet 150 ml,
  • ulei de masline 100 ml,
  • 250 ml de vin demisec alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Miel cu rozmarin si timbale de cartofi