autor:

Alina Tekatokikutaka

» » Aperitive

Su Boregi - Apa Borek

Autor: Alina Tekatokikutaka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Tekatokikutaka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Ingrediente
Aluat:, - 3 oua, - 325 gr faina, - 1 linurita de sare, - 4-5 linguri de apa, , , Umplutura:, - 500 gr de branza feta, - 5-6 fire de patrunjel (tocat marunt), - ulei de floarea soarelui, , , Pentru partea superioara:, - 1 galbenus de ou, - seminte de susan, - seminte de mac

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

1.Se pune faina intr-un bol cu sarea si ouale,si se framanta.

2.Adaugati cele 5 linguri de apa rece pentru a face aluatul coerent ("pana nu se mai lipeste de maini)

3.Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si împartiti-l în noua bucati egale.

4.Se lasa putin aluatul la odihnit.

5.Se pune apa la fier intr-o cratita mare,cu putin ulei de floarea soarelui pentru a preveni lipirea,intre timp se prepara umplutura.

6.Se sfarama branza si se amesteca cu patrunjelul.

7.Acoperiti tava de copt cu hartie de copt si incalziti cuptorul la 200 C.

8.Intindeti aluatul cat mai subtire posibil ,aproximativ 3-4 mm grosime.Si le lasati usor in apa clocotita.(foile se fierb pe rand)

9.Lasati foile sa fiarba ca 4 minute dupa care le scoateti cu ajutorul a doua linguri de lemn.

10.Se trec prin apa rece si le asezati pe tava de copt.

11.Intre fiecare foaie trebuie uns cu ulei de floarea soarelui.

12.Dupa ce ati pus 3 foi se presara amestecul de branza si se continua cu foile.

13.In cele din urma,stratul superior se unge cu galbenusul de oua si se presara susan si seminte de mac.

14.Se coace 25-30 de minute pana cand prinde o culoare maronie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Su Boregi - Apa Borek" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • alexandra , 14 octombrie 2016

    Este delicioasa ca de altfel toata bucataria turceasca. Noroc ca avem un tuc in oras care ne face zilnic si o face .. ca la mama ei.

  • Nicoleta Moroiu , 15 noiembrie 2014

    e bestial cel mai bun mor dupa acesta placinta

  • Lenuta Anutei , 10 iulie 2014

    mi-e tare dor!!!!!!!!su boregi si pogaca au fost preferatele mele in Turcia!!!

    • Mihai Dumitru , 27 martie 2014

      faina reteta !!!scot oul si branza si pun varza calita,asta ca sa fie de post. doamne ajuta!!!sper sa arate la fel de bine,ca c\ele din fotografii.

    • Mihai Dumitru , 27 martie 2014

      faina reteta !!!scot oul si branza si pun varza calita,asta ca sa fie de post. doamne ajuta!!!

    • lailaobaid

      lailaobaid (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

      am facuto si eu,dar am facut-o cu foi pentru burek delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Arata tare bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Aratã delicios :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 3 oua
  • - 325 gr faina
  • - 1 linurita de sare
  • - 4-5 linguri de apa
  • Umplutura:
  • - 500 gr de branza feta
  • - 5-6 fire de patrunjel (tocat marunt)
  • - ulei de floarea soarelui
  • Pentru partea superioara:
  • - 1 galbenus de ou
  • - seminte de susan
  • - seminte de mac

Raporteaza reteta

alexandra

Este delicioasa ca de altfel toata bucataria turceasca. Noroc ca avem un tuc in oras care ne face zilnic si o face .. ca la mama ei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval