autor:

Alina Tekatokikutaka

» » Aperitive

Su Boregi - Apa Borek

Autor: Alina Tekatokikutaka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Tekatokikutaka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Ingrediente
Aluat:, - 3 oua, - 325 gr faina, - 1 linurita de sare, - 4-5 linguri de apa, , , Umplutura:, - 500 gr de branza feta, - 5-6 fire de patrunjel (tocat marunt), - ulei de floarea soarelui, , , Pentru partea superioara:, - 1 galbenus de ou, - seminte de susan, - seminte de mac

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

1.Se pune faina intr-un bol cu sarea si ouale,si se framanta.

2.Adaugati cele 5 linguri de apa rece pentru a face aluatul coerent ("pana nu se mai lipeste de maini)

3.Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si împartiti-l în noua bucati egale.

4.Se lasa putin aluatul la odihnit.

5.Se pune apa la fier intr-o cratita mare,cu putin ulei de floarea soarelui pentru a preveni lipirea,intre timp se prepara umplutura.

6.Se sfarama branza si se amesteca cu patrunjelul.

7.Acoperiti tava de copt cu hartie de copt si incalziti cuptorul la 200 C.

8.Intindeti aluatul cat mai subtire posibil ,aproximativ 3-4 mm grosime.Si le lasati usor in apa clocotita.(foile se fierb pe rand)

9.Lasati foile sa fiarba ca 4 minute dupa care le scoateti cu ajutorul a doua linguri de lemn.

10.Se trec prin apa rece si le asezati pe tava de copt.

11.Intre fiecare foaie trebuie uns cu ulei de floarea soarelui.

12.Dupa ce ati pus 3 foi se presara amestecul de branza si se continua cu foile.

13.In cele din urma,stratul superior se unge cu galbenusul de oua si se presara susan si seminte de mac.

14.Se coace 25-30 de minute pana cand prinde o culoare maronie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Su Boregi - Apa Borek" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Foietaj cu branza

Foietaj cu branza

Mai intai se pregateste umplutura: Amestecam branza cu 2 oua,cascavalul ras,parizerul taiat bucatele,patrunjel,sare

2 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu brinza
Clatite cu branza

Clatite cu branza

Pentru umplutura putem folosi branza sarata (telemea), feta, branza de vaci proaspata, etc. Preparati

22 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alexandra , 14 octombrie 2016

    Este delicioasa ca de altfel toata bucataria turceasca. Noroc ca avem un tuc in oras care ne face zilnic si o face .. ca la mama ei.

  • Fara foto

    Nicoleta Moroiu , 15 noiembrie 2014

    e bestial cel mai bun mor dupa acesta placinta

  • Fara foto

    Lenuta Anutei , 10 iulie 2014

    mi-e tare dor!!!!!!!!su boregi si pogaca au fost preferatele mele in Turcia!!!

    • Fara foto

      Mihai Dumitru , 27 martie 2014

      faina reteta !!!scot oul si branza si pun varza calita,asta ca sa fie de post. doamne ajuta!!!sper sa arate la fel de bine,ca c\ele din fotografii.

    • Fara foto

      Mihai Dumitru , 27 martie 2014

      faina reteta !!!scot oul si branza si pun varza calita,asta ca sa fie de post. doamne ajuta!!!

    • lailaobaid

      lailaobaid (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

      am facuto si eu,dar am facut-o cu foi pentru burek delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Arata tare bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Aratã delicios :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 3 oua
  • - 325 gr faina
  • - 1 linurita de sare
  • - 4-5 linguri de apa
  • Umplutura:
  • - 500 gr de branza feta
  • - 5-6 fire de patrunjel (tocat marunt)
  • - ulei de floarea soarelui
  • Pentru partea superioara:
  • - 1 galbenus de ou
  • - seminte de susan
  • - seminte de mac

Raporteaza reteta

alexandra

Este delicioasa ca de altfel toata bucataria turceasca. Noroc ca avem un tuc in oras care ne face zilnic si o face .. ca la mama ei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Chiftele de dovlecei cu branza si marar