Su Boregi - Apa Borek

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Su Boregi  - Apa Borek

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 3 oua
  • - 325 gr faina
  • - 1 linurita de sare
  • - 4-5 linguri de apa
  • Umplutura:
  • - 500 gr de branza feta
  • - 5-6 fire de patrunjel (tocat marunt)
  • - ulei de floarea soarelui
  • Pentru partea superioara:
  • - 1 galbenus de ou
  • - seminte de susan
  • - seminte de mac

Mod de preparare

1.Se pune faina intr-un bol cu sarea si ouale,si se framanta.

2.Adaugati cele 5 linguri de apa rece pentru a face aluatul coerent ("pana nu se mai lipeste de maini)

3.Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si împartiti-l în noua bucati egale.

4.Se lasa putin aluatul la odihnit.

5.Se pune apa la fier intr-o cratita mare,cu putin ulei de floarea soarelui pentru a preveni lipirea,intre timp se prepara umplutura.

6.Se sfarama branza si se amesteca cu patrunjelul.

7.Acoperiti tava de copt cu hartie de copt si incalziti cuptorul la 200 C.

8.Intindeti aluatul cat mai subtire posibil ,aproximativ 3-4 mm grosime.Si le lasati usor in apa clocotita.(foile se fierb pe rand)

9.Lasati foile sa fiarba ca 4 minute dupa care le scoateti cu ajutorul a doua linguri de lemn.

10.Se trec prin apa rece si le asezati pe tava de copt.

11.Intre fiecare foaie trebuie uns cu ulei de floarea soarelui.

12.Dupa ce ati pus 3 foi se presara amestecul de branza si se continua cu foile.

13.In cele din urma,stratul superior se unge cu galbenusul de oua si se presara susan si seminte de mac.

14.Se coace 25-30 de minute pana cand prinde o culoare maronie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise