autor:

Carmyna

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri

Choux a la creme de criza

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
aluat:, -1 cana ulei, -2 cani apa, -2 cani faina, -6-7 oua, , crema:, folositi creme din comert sau budinci plus frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Fierbem uleiul cu apa, se ia de pe foc cand a dat in foc, se pune faina si se amesteca repede apoi se adauga ouale, coca trebuie sa fie potrivita nici moale nici prea tare, se unge tava cu ulei si se pun cu lingura bile dupa care se dau la cuptorul incins. Se lasa intre 25-40 min la copt.



PS: aluatul mai poate fi umplut si pentru aperitive cu icre, pateu, branza, vinete, crema de peste, salata de cruditati...
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme de criza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu jeleu de piersici

Prajitura cu jeleu de piersici

Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt, si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Turta dulce cu cacao

Turta dulce cu cacao

Se cerne faina impreuna cu condimentele, cacao si praful de copt. Se adauga untul taiat bucatele

5 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Monica , 24 octombrie 2014

    Ma bate un gand ;)

  • Carmyna

    Carmyna (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    Da asa este, :)

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    " de criza " dar ti-a iesit !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Delicioase.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Super tare reteta ! Felicitari ! chiar imi place. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • -1 cana ulei
  • -2 cani apa
  • -2 cani faina
  • -6-7 oua
  • crema:
  • folositi creme din comert sau budinci plus frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

3 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Carmyna (Chef de cuisine)

Da asa este, :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si stafide