autor:

valentina ionita

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Suberec dietetic

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, , aprox 300-400 ml apa calda, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins(in jur de 700-800 g faina), un praf de sare, 1-2 lingurite de zahar, , Pentru umplutura:, , 500 g carne tocata de vita, 3 cepe, sare, piper, menta, 1 ou, 1-2 linguri marar verde tocat marunt, , Aceste suberecuri preparate cu umplutura putin inabusita sunt bune pentru persoanele care au anumite probleme de sanatate. Se pot coace si la cuptor, sunt la fel de gustoase.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

30 voturi

Mod de preparare


Framanta un aluat din apa calda, sare, zahar adaugandu-se treptat faina si se framanta foarte bine. In final aluatul trebuie sa fie potrivit- nici tare, dar nici prea moale.

Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri de 3-4 mm.

Ceapa se toaca foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul, cimbrul, menta, sare si mararul tocat marunt. Se calesc, iar dupa ce se raceste se adauga oul pentru legarea umpluturii.

Pe fiecare foaie intinsa se pune cate o lingura de carne si se imprastie pe jumatate din foaie iar a doua jumatate se indoaie peste prima, se preseaza aluatul cu degetele si se taie frumos surplusul de aluat,eventual cu o rozeta.

Suberecurile se prajesc in ulei incins, iar dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru eliminarea.

Surplusului de ulei, dupa care se tin acoperite cu un prosop curat pentru a deveni mai moi si mai pufoase.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Suberec dietetic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de pui cu legume

Rulada de pui cu legume

Despicam pieptul de pui si il taiem in felii subtiri ca pentru snitele. Pregatim mixul de legume.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Rulada de pui

Rulada de pui

Se taie legumele in cubulete si se dau deoparte. Puiul se spala, se taie in cubulete mici. Se caleste

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2013

    E bun si cu peste...

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 02 martie 2013

    foarte bun! eu fac asa ceva cu umplutura din peste fie din conserva fie din peste oceanic fiert, dezosat, maruntit si amestecat cu ceapa calita si condimente.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 august 2012

    Ma bucur tare mult ca v-au placut...Te pup

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2012

      Am pregatit si eu dar am folosit carne de pui (asta am avut in frigider),te asigur ca au disparut rapid !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      Multumesc mult...

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      abia astept sa o pregatesc ,multumesc pt reteta,sigur este un deliciu

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O voi testa cit de curind.Felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Sunt convinsa ca este o bunatate.Felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Interesantă reţetă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

30 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • aprox 300-400 ml apa calda
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins(in jur de 700-800 g faina)
  • un praf de sare
  • 1-2 lingurite de zahar
  • Pentru umplutura:
  • 500 g carne tocata de vita
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • menta
  • 1 ou
  • 1-2 linguri marar verde tocat marunt
  • Aceste suberecuri preparate cu umplutura putin inabusita sunt bune pentru persoanele care au anumite probleme de sanatate. Se pot coace si la cuptor
  • sunt la fel de gustoase.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

E bun si cu peste...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftele picante