Framanta un aluat din apa calda, sare, zahar adaugandu-se treptat faina si se framanta foarte bine. In final aluatul trebuie sa fie potrivit- nici tare, dar nici prea moale.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri de 3-4 mm.
Ceapa se toaca foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul, cimbrul, menta, sare si mararul tocat marunt. Se calesc, iar dupa ce se raceste se adauga oul pentru legarea umpluturii.
Pe fiecare foaie intinsa se pune cate o lingura de carne si se imprastie pe jumatate din foaie iar a doua jumatate se indoaie peste prima, se preseaza aluatul cu degetele si se taie frumos surplusul de aluat,eventual cu o rozeta.
Suberecurile se prajesc in ulei incins, iar dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru eliminarea.
Surplusului de ulei, dupa care se tin acoperite cu un prosop curat pentru a deveni mai moi si mai pufoase.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii