Suberek

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Suberek

Ingrediente

  • O reteta orientala, prezenta atat in bucataria tatara cat si in cea turca, adusa in Dobrogea acum multa vreme...atat de multa incat nici nu se mai stie cu siguranta...
  • Pentru aluat:
  • - 400- 450 ml apa calduta;
  • - faina cat cuprinde;
  • - sare.
  • Pentru umplutura:
  • - 1 kg carne tocata de oaie sau vita, dupa preferinta;
  • - 3- 4 cepe;
  • - sare;
  • - piper;
  • - menta;
  • - apa calduta.
  • - ulei pentru prajit.

Mod de preparare

1. Se framanta o coca din apa calduta, sare si faina adaugata treptat, astfel incat sa nu fie nici foarte moale, nici foarte vartoasa, ci foarte elastica sa o putem intinde usor.

2. Aluatul se taie in fasii lungi care apoi se impart in bucati mai mici carora li se dau forma de bila.

3. Se pregateste apoi compozitia pentru umplut suberekul. Ceapa se curata si se taie marunt. Carnea tocata se pune intr-un bol, se adauga ceapa tocata, piper si sare dupa gust si se condimenteaza cu menta.

4. Se amesteca totul foarte bine, iar pentru a putea amesteca mai bine compozitia, dar si pentru a putea fi intinsa mai usor se adauga apa calda, asta in functie de cantitatea de carne.

5. Se intind acum foile: din fiecare mingiuta se va face o foaie cat mai subtire cu putinta.

6. Pe o jumatate din foaie se adauga o lingura de compozitie care se va intinde pe aceasta, iar cealalta jumatate se va plia peste ea. Se apasa apoi cu degetele bine pe margini ca sa le lipim, iar apoi decupam frumos cu ce avem la indemana fiecare.

7. Se prajesc suberekurile in baie de ulei incins, pe fiecare parte pana devin aurii.

8. Se servesc calde, alaturi de un iaurt zdravan, sau de airan.

Pofta buna!

Retetele care circula sunt variate, in timp, ele au suferit adaugiri sau inlocuiri...in functie de preferinta fiecaruia. Reteta originala se pare ca este cea cu carne de oaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise