autor:

Mihaela11

» » Sucuri si compoturi de fructe

Suc de cantalup

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2012

Ingrediente
Anul acesta avem noroc de lubenite si pepeni galbeni foarte dulci., Cantalupul sau pepenele persan este inclus in familia Cucurbitaceae., 100 de grame de pepene galben contine 90% apa si doar 35 de calorii., Este bogat in vitamina A,beta-caroten, vitamina C,vitamina B3,vitamina B6, potasiu si fibre, deci este un fruct foarte benefic sanatatii., Se consuma ca fruct,salata de fructe sau sub forma de suc., Suprafata cantalupului contine multe bacterii, mai ales Salmonella si se recomanda a se spala bine inainte de a fi consumat., De asemenea nu se recomanda pastrarea fructului mai mult de 3 zile dupa ce a fost taiat, pentru a evita riscul infectiilor bacteriene., Avem nevoie de:, -1 cantalup bine copt, -2 linguri de miere( optional), Sau, -zahar dupa gust(optional), Adaosul de miere si zahar nu este necesar daca pepenele este bine copt si suficient de dulce.

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja.
Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului.
Se curata de coaja si se taie in bucati mai mici, care se pun in storcatorul de fructe.
Se consuma proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de cantalup" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Suc de pepene galben, piersici, si morcovi

Suc de pepene galben, piersici, si morcovi

Spalati bine toate ingredientele. Curatati pepenele de samburi si coaja. Curatati piersicile de

1 vot    0 comentarii
5 min
Sucuri si compoturi de fructe
GEM CAISE

GEM CAISE

Caisele se spala, se scurg si li se scot samburii. Peste caise se adauga zaharul peste ele inca vasul

7 voturi    2 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    foarte frumos si gustos, cu o aroma puternica, imbietoare si imbatatoare

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

5 voturi

Ingrediente

  • Anul acesta avem noroc de lubenite si pepeni galbeni foarte dulci.
  • Cantalupul sau pepenele persan este inclus in familia Cucurbitaceae.
  • 100 de grame de pepene galben contine 90% apa si doar 35 de calorii.
  • Este bogat in vitamina A,beta-caroten
  • vitamina C,vitamina B3,vitamina B6
  • potasiu si fibre
  • deci este un fruct foarte benefic sanatatii.
  • Se consuma ca fruct,salata de fructe sau sub forma de suc.
  • Suprafata cantalupului contine multe bacterii
  • mai ales Salmonella si se recomanda a se spala bine inainte de a fi consumat.
  • De asemenea nu se recomanda pastrarea fructului mai mult de 3 zile dupa ce a fost taiat
  • pentru a evita riscul infectiilor bacteriene.
  • Avem nevoie de:
  • -1 cantalup bine copt
  • -2 linguri de miere( optional)
  • Sau
  • -zahar dupa gust(optional)
  • Adaosul de miere si zahar nu este necesar daca pepenele este bine copt si suficient de dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
In bucataria vesela

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

foarte frumos si gustos, cu o aroma puternica, imbietoare si imbatatoare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
"Potion magique" (continuare).Suc de grapefruit si pere