Suc de cantalup

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Suc de cantalup

Ingrediente

  • Anul acesta avem noroc de lubenite si pepeni galbeni foarte dulci.
  • Cantalupul sau pepenele persan este inclus in familia Cucurbitaceae.
  • 100 de grame de pepene galben contine 90% apa si doar 35 de calorii.
  • Este bogat in vitamina A,beta-caroten, vitamina C,vitamina B3,vitamina B6, potasiu si fibre, deci este un fruct foarte benefic sanatatii.
  • Se consuma ca fruct,salata de fructe sau sub forma de suc.
  • Suprafata cantalupului contine multe bacterii, mai ales Salmonella si se recomanda a se spala bine inainte de a fi consumat.
  • De asemenea nu se recomanda pastrarea fructului mai mult de 3 zile dupa ce a fost taiat, pentru a evita riscul infectiilor bacteriene.
  • Avem nevoie de:
  • -1 cantalup bine copt
  • -2 linguri de miere( optional)
  • Sau
  • -zahar dupa gust(optional)
  • Adaosul de miere si zahar nu este necesar daca pepenele este bine copt si suficient de dulce.

Mod de preparare

Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja.

Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului.

Se curata de coaja si se taie in bucati mai mici, care se pun in storcatorul de fructe.

Se consuma proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise