autor:

Brindusa_Aluculesei

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Suc de patlagele galbene

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 octombrie 2016

Ingrediente
-1 lada cu patlagele,sa tot fie vreo 40 kg.,, -1 legatura mare de frunze de telina,, -1 plic rozmarin,, -1 plic busuioc,, -1 plic cimbru,, -6 linguri sare,, -12 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

-Se spala patlagelele,se taie in bucati,potrivit de mari ,asa cat sa intre la masina speciala de scos semintele si cojile si se dau prin masina ce doua ori.Se lasa peste noapte sa se separe apa de pulpa si se extrage lichidul cu ajutorul unui furtunas.
-Sucul ramas,se pune la fiert cu toate ingredientele,descrise mai sus.Desi am vase foarte mari in care as fi putut sa pun toata compozitia,am preferat sa o pun in mai multe oale,sa fiarba mai repede si sa scada excesul de lichid.La final am unit tot sucul sa aiba totul acelasi gust si aceiasi consistenta.
-Cand sucul scade cel putin de patru degete,se opreste focul si se pune sucul in sticle,ce se vor aseza sub paturi.Se lasa sub paturi,pana ce se racesc.Acum eu va dau un pont,puteti pune sucul si in sticle de plastic,insa ca sa nu se deformeze sticla este bine sa fie tinuta intr-un vas cu apa rece,apoi se insurubeaza capacul si ea se sterilizeaza foarte bine,Am incercat aceasta metoda anul trecut in sticle de 2 l.si a stat foarte bine.Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de patlagele galbene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cușcuș cu legume

Cușcuș cu legume

Curățăm legumele. Morcovul îl tăiem rondele, ardeii, roșiile și dovlecelul cubulețe,

4 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu parmezan in vasul roman

Cartofi cu parmezan in vasul roman

Se curata cartofii si se taie dupa preferinta. Vasul roman se tine in apa pentru 30 minute. Punem

4 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -1 lada cu patlagele,sa tot fie vreo 40 kg.,
  • -1 legatura mare de frunze de telina,
  • -1 plic rozmarin,
  • -1 plic busuioc,
  • -1 plic cimbru,
  • -6 linguri sare,
  • -12 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mâncare de linte