autor:

flori de piatra

» » Conserve si muraturi

SUC DE ROSII PENTRU IARNA

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Ingrediente
10 kg de rosii coapte bine, sare dupa gust, 3-4 linguri de zahar- optional

Dificultate: Redusa Timp: 4h

26 voturi

Mod de preparare

Se spala rosiile, se indeparteaza cotoarele si partile vatamate, se toaca si se dau prin masina speciala care separa semintele si cojile sau se dau prin blender pana se toaca bine. Sucul astfel obtinut de pune la fiert intr-o oala corespunzatoare avand grija ca in timpul fierberii se umfla si formeaza spuma care nu se indeparteaza. Se fierbe circa 2 ore sau pana scade si are consistenta dorita , se adauga sarea si zaharul . Dupa fierbere, cu ajutorul unei palnii se pune in sticle curate si uscate, fierbinte. Se invelesc bine in paturi si se lasa asa acoperite pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUC DE ROSII PENTRU IARNA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Suc de rosii pentru iarna

Suc de rosii pentru iarna

Este greu de aproximat cantitatea de rosii, pentru ca aceasta difera de tipul de rosii pe care-l

113 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii pentru iarna

Suc de rosii pentru iarna

Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii, indepartand cotorul. Le-am trecut de doua ori prin masina

4 voturi    1 comentariu
5h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica Laslo , 29 august 2015

    am tocar rosiile cu totul in blender , le-am pus in sticle si borcane ,le-am fiert 2 ore si le-am lasat sa se raceasca pina a doua zi . Mai am borcane cu rosii de vreo doi ani...

  • Fara foto

    Gisca Viorel , 04 august 2013

    foarte usuara reteta si de mare folos.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Eu adaug in plus 2 crengute de frunze de telina si un ardei gras, da un gust aparte.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      iulia , 23 septembrie 2009

      Nu e necesar conservant...si nici nu e indicat folosirea conservantului...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Ce bune sunt retetele traditionale! Conservant nu pui deloc?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Sunt sigura ca este un deliciu,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

26 voturi

Ingrediente

  • 10 kg de rosii coapte bine
  • sare dupa gust
  • 3-4 linguri de zahar- optional

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Castraveti covasiti