Este greu de aproximat cantitatea de rosii, pentru ca aceasta difera de tipul de rosii pe care-l folositi, unele sunt mai zemoase, altele mai carnoase, s.a.m.d.
Rosiile se spala, li se scot cozile si se taie in bucati. Se dau prin masina de stors rosii sau la storcatorul de fructe si se pun la fiert. Pentru a scurta timpul de fierbere punem la fiert inca de la primul vas pe care-l obtinem de la stors si adaugam treptat. Lasam sa fiarba la foc iute pana ce se obtine o pasta omogena, asemeni smantanii. Adaugam o lingura de sare la 1 litru de suc de rosii obtinut. In acest timp punem la copt (in cuptor sau pe aragaz) sticlele in care vom pastra sucul. Cand este gata punem sucul fierbinte in sticlele fierbinti, punem capacele si acoperim toate sticlele cu cat mai multe textile. Lasam asa l asterilizat timp de 24 de ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii