Sufle de vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pahar cu lapte;
  • 1/2 baton de vanilie;
  • 30 gr unt;
  • 6 ouã;
  • 100 gr zahãr

Mod de preparare

Laptele se amestecã cu fãina usor, sã nu iasã cocoloase, apoi se adaugã zahãrul, 10 gr unt, 3 gãlbenusuri si vanilia. Se pun pe foc mic, se amestecã pânã se îngroasã si apoi se încorporeazã celelalte 3 gãlbenusuri.

Albusurile bãtute spumã se amestecã - putin cãte putin - în compozitia de mai sus, când aceasta este încã fierbinte.

Se unge un vas de sufle cu unt, se toarnã compozitia în el si se dã la cuptor, la foc potrivit, cu 15 minute înainte de a fii servit.

Se rãstoarnã pe un platou, se pudreazã cu zahãr si se serveste cu friscã bãtutã.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise