autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sufle glasat cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 pere tari dar coapte, , 125 g zahar pudra, , 5 oua, , 70 g zahar tos, , 200 ml smantana dulce groasa (sau frisca), , 2 linguri zeama de lamaie, , 2 prize scortisoara pisata.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul. Curatati de coaja trei pere, taiati-le in doua si pe urma fiecare jumatate in lamele, fara sa le detasati. Puneti-le pe o tava, stropiti-le cu zeama de lamaie, pudrati-le cu 30 g de zahar farin si lasati-le sa se rumeneasca la cuptor circa 20 de minute. Apoi scoateti-le, lasati-le sa se raceasca si puneti-le de-o parte. - Curatati si celelalte pere, taiati-le bucati si puneti-le intr-o cratita impreuna cu 50 g de zahar pudra si scortisoara pisata. Lasati-le sa fiarba 10 minute la foc iute, amestecand cat de des, zdrobiti-le cu o furculita (sau treceti-le prin sita) si lasati piureul astfel obtinut sa se raceasca. - Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma cu restul de zahar, apoi tineti-le pe baie de apa, continuand sa le bateti si lasati-le sa se raceasca. Frecati bine galbenusurile cu zaharul tos, adaugati smantana (frisca) si piureul de pere, amestecati-le bine si incorporati-le in spuma de albusuri. Turnati compozitia in sase boluri mici si tineti-le mai intai o ora la frigider si pe urma cel putin trei ore la congelator. Cand serviti sufle-ul, asezati in fiecare bol cate-o jumatate de para taiata lamele si rumenita la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle glasat cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Delad

Prajitura Delad

Blatul: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuca si cafea

Fursecuri cu nuca si cafea

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si le

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 pere tari dar coapte
  • 125 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 70 g zahar tos
  • 200 ml smantana dulce groasa (sau frisca)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 prize scortisoara pisata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura de iaurt cu capsuni si vin de Porto