autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sufle glasat cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 pere tari dar coapte, , 125 g zahar pudra, , 5 oua, , 70 g zahar tos, , 200 ml smantana dulce groasa (sau frisca), , 2 linguri zeama de lamaie, , 2 prize scortisoara pisata.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul. Curatati de coaja trei pere, taiati-le in doua si pe urma fiecare jumatate in lamele, fara sa le detasati. Puneti-le pe o tava, stropiti-le cu zeama de lamaie, pudrati-le cu 30 g de zahar farin si lasati-le sa se rumeneasca la cuptor circa 20 de minute. Apoi scoateti-le, lasati-le sa se raceasca si puneti-le de-o parte. - Curatati si celelalte pere, taiati-le bucati si puneti-le intr-o cratita impreuna cu 50 g de zahar pudra si scortisoara pisata. Lasati-le sa fiarba 10 minute la foc iute, amestecand cat de des, zdrobiti-le cu o furculita (sau treceti-le prin sita) si lasati piureul astfel obtinut sa se raceasca. - Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma cu restul de zahar, apoi tineti-le pe baie de apa, continuand sa le bateti si lasati-le sa se raceasca. Frecati bine galbenusurile cu zaharul tos, adaugati smantana (frisca) si piureul de pere, amestecati-le bine si incorporati-le in spuma de albusuri. Turnati compozitia in sase boluri mici si tineti-le mai intai o ora la frigider si pe urma cel putin trei ore la congelator. Cand serviti sufle-ul, asezati in fiecare bol cate-o jumatate de para taiata lamele si rumenita la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle glasat cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere in aluat, cu ciocolata

Mere in aluat, cu ciocolata

Spalati curatati de coaja merele, scoateti cotoarele si taiati-le felii de 10 mm grosime, apoi stropiti-le

5 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Amesteci bine toate ingredientele,le torni in tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor pt

7 voturi    9 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 pere tari dar coapte
  • 125 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 70 g zahar tos
  • 200 ml smantana dulce groasa (sau frisca)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 prize scortisoara pisata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu ciocolata si cirese