Dupa ce se spala,broccoli se fierbe cca 4 minute;pe urma se spala cu apa rece,se pune intr-o strecuratoare,apoi se desface in buchetele.
Ciupercile se calesc,in putin ulei de masline,doar pina ce se evapora apa.
Intr-un vas se mesteca bine cele 3 galbenusuri,smintina,sare,condimente,100 g de cascaval ras,usturoi.In alt vas se mesteca,usor ciupercile(calite si reci) cu broccoli.
Cele 2 compozitii(broccoli+ciupercisi galbenusuri+smintina...........)se omogenizeaza usor.
Cu aceasta compozitie se amesteca albusurile batute(se amesteca usor);compozitia aceasta,se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.In reteta era scris ca se unge,dar, mi-a fost teama;am si tapetat.
Se da la cuptor,la foc mediu,cca 35 minute.
Se scoate,apoi,si se presara,deasupra,cascavalul ramas(100 grame),ras.Se pune,din nou,tava la cuptor,la foc mare,doar pt a se topi cascavalul.
In reteta,se pune si cascavalul,deasupra,de la inceput;mie imi place sa pun cascavalul,dupa ce totul e gata.Daca se pune cascavalul la inceput,se prajeste,mie imi place sa fie moale(cascavalul),topit,sase intinda .
Se serveste fierbinte.
Eu l-am servit,ca garnitura,linga friptura de miel.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii