autor:

zana b.

» » Dulciuri diverse

Sufleu de capsuni

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
250 g capsuni,40 ml. lichior de portocale,3 linguri zahar pudra Crema:6 galbenusuri,125g zahar,2 pachete zahar vanilat,200ml lapte, frisca nebatuta

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Capsunile se taie,se stropesc cu lichior,se presara cu zahar pudra si se tin acoperite l;a rece 15 min.Intre timp intr-un castron de metal,se bat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.Se fierbe laptele cu frisca nebatuta.Se lasa putin la racit si apoi cat mai este inca cald se adauga la crema de galbenusuri.Se pune compozitia pe baie de aburi si se bate pana devine o crema mai consistenta .Crema se pune in castroane termorezistente,se presara cu zahar tos si se introduce la cuptorul bine incalzit la foc mijlociu cca 45 min.Apoi se mareste focul si se mai lasa 5 min.,ptr. ca deasupra sa se formeze o crusta din zaharul topitSe scoate si se orneaza cu frunze de menta si se serveste cu capsunile stropite cu lichior.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Pasul 1: Pregatim robotul de bucatarie pentru framantat. Punem untul in vasul robotului. Pastram

1 vot    7 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Soricei portocale

Soricei portocale

Se taie cate un capacel din portocala, se cresteaza portocala si se fac urechiuse din capacele. Ochisorii

1 vot    2 comentarii
5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g capsuni,40 ml. lichior de portocale,3 linguri zahar pudra Crema:6 galbenusuri,125g zahar,2 pachete zahar vanilat,200ml lapte, frisca nebatuta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Duchesse cu ciocolata (reteta Isabela)