Sufleu de capsuni

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g capsuni
  • 40 ml. lichior de portocale
  • 3 linguri zahar pudra Crema:6 galbenusuri
  • 125g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 200ml lapte
  • 200ml frisca nebatuta

Mod de preparare

Capsunile se taie,se stropesc cu lichior,se presara cu zahar pudra si se tin acoperite l;a rece 15 min.Intre timp intr-un castron de metal,se bat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.Se fierbe laptele cu frisca nebatuta.Se lasa putin la racit si apoi cat mai este inca cald se adauga la crema de galbenusuri.Se pune compozitia pe baie de aburi si se bate pana devine o crema mai consistenta .Crema se pune in castroane termorezistente,se presara cu zahar tos si se introduce la cuptorul bine incalzit la foc mijlociu cca 45 min.Apoi se mareste focul si se mai lasa 5 min.,ptr. ca deasupra sa se formeze o crusta din zaharul topitSe scoate si se orneaza cu frunze de menta si se serveste cu capsunile stropite cu lichior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor