autor:

Liliana_Mălai

» » Aperitive

Sufleu de cascaval

Autor: Liliana_Mălai (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana_Mălai (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
6 ouă, 300 g cașcaval ras, 1 cană de lapte, 3 linguri de unt, 3 linguri de făină, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

În primul rând pregătim sosul Bechamel, ca să aibă timp să se răcească. Punem untul la topit, apoi luăm de pe foc, adăugăm făina și amestecăm energic să nu se facă cocoloașe. Punem apoi pe foc și adăugăm laptele treptat până se îngroașă. La final asezonăm cu sare și piper.



Separăm ouăle, albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare. Gălbenușurile se încorporează alături de cașcavalul ras, apoi adăugam sosul Bechamel și la umă albușurile amestecând ușor.



Opțional, deasupra se pot adăuga felioare de roșii când este aproape gata.



(http://jurnalretete.blogspot.ro/2014/04/sufleu-de-cascaval.html)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Sufleu de cascaval

Sufleu de cascaval

Soufflé vine chiar de la verbul frantuzesc souffler, adica "a respira", cu sensul de a sufla aer,

30 voturi    14 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 300 g cașcaval ras
  • 1 cană de lapte
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de făină
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Liliana_Mălai
Struguri caramelizați

Struguri caramelizați

Pentru început, fiecare boabă de strugure se trece printr-o scobitoare. Apoi, se pune zahărul

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Tartă cu mere

Tartă cu mere

Facem o cocă din făina, zahărul și untul tăiat bucățele. Frământăm în așa fel încât

0 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Omletă cu avcado

Omletă cu avcado

Se bat ouăle cu cele două linguri de lapte cu sarea, piperul și busuiocul. Avocado se taie cubulețe

0 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu branza