autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Sufleu de ciocolata alba

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
350 g frisca, 170 g ciocolata alba, Vanilie, 2 oua, 2 linguri de zahar, 2 linguri de apa, 2 linguri coniac, , fructe: kiwi, zmeura, capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ciocolata se topeste. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile cu cele 2 ling de zahar, apa si coniacul se bat pe baie de abur pana se fac spuma. In galbenusuri se incorporeaza ciocolata la temperature camerei. Apoi se adauga treptat frisca si ulterior albusurile.
In final se poate adauga si un piure de fructe cum ar fi de kiwi, zmeura , capsuni, caise.
Se pune in forme de sufleu invelite cu hartie mai inalta cu 2 cm decat marginea formei. Formele se umplu pana la nivelul hartiei si se da la congelator.
La servire se inlatura hartia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Alune si stafide in miere cu rom

Alune si stafide in miere cu rom

1. Se pun toate alunele intr-o tava de copt si se dau la cuptorul incins la 200ᵒC pentru 8-12 minute,

2 voturi    4 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 350 g frisca
  • 170 g ciocolata alba
  • Vanilie
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri coniac
  • fructe: kiwi
  • zmeura
  • capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
CIORBA DE SALATA

CIORBA DE SALATA

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa

19 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Crema cu mango