autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Sufleu de ciocolata aromat

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
450 gr. ciocolata cu lapte, 2 lingurite gelatina, , 2 oua mijlocii, separate, 600 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi), 1 lingurita cuisoare pisate, Pentru ornat: 150 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi), 1/2 lingurita cacao, figurine din ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se supraincalzeste. Se raceste putin, fara ca amestecul sa se intareasca.
Se pune gelatina si 4 linguri de apa fierbinte intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa fierbinte si se amesteca din cind in cind, pina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca, fara a se intari insa. Daca se intareste, totusi, se incalzeste usor, pina se retopeste.
Se tapeteaza cu hirtie pergament o forma de sufleu (pentru a adera mai bine de marginile acesteia, se lipeste cu scotch) cu capacitate de 1,1 litri si se unge usor.
Se bat foarte bine albusurile. Se bat frisca cu galbenusurile pina ce amestecul incepe sa-si pastreze forma.
Se incorporeaza ciocolata si cuisoarele in frisca, apoi albusurile; dupa aceea, gelatina. Se toarna cu lingura in forma si se netezeste suprafata. Se lasa in frigider cel putin 4 ore.
Se indeparteaza scotchul de pe hirtie. Pentru ca sufleul sa aiba marginea cit mai frumoasa, se tine un cutit pe marginea formei si se apasa in sens contrar acesteia, in timp ce se desprinde cu grija de pe hirtie.
Pentru ornat: se pune frisca intr-un cornet prevazut cu un sprit in forma de stea si se traseaza o bordura spiralata. Apoi se cerne cacao si, din loc in loc, se pun figurine din ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata aromat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 450 gr. ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 oua mijlocii
  • separate
  • 600 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi)
  • 1 lingurita cuisoare pisate
  • Pentru ornat: 150 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi)
  • 1/2 lingurita cacao
  • figurine din ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri zebra