Sufleu de ciuperci cu ou

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g ciuperci,
  • 1 ceapa mare,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri ulei,
  • 1/8 l smantana dulce,
  • 1/8 l smantana acrisoara,
  • 1/8 l frisca nebatuta,
  • 30 g parmezan (sau cascaval) ras,
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 1 varf de cutit piper de Cayenne,
  • 3 oua + 1 galbenus.
  • In plus: inca putin parmezan (cascaval) ras,
  • bucatele de unt,
  • unt si pesmet pentru forma,
  • patrunjel verde pentru presarat deasupra.

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se curata si se taie felii ceva mai groase. Patrunjelul ales si spalat se toaca marunt. Ceapa se curata, se taie fideluta si se rumeneste in uleiul incins. Se adauga ciupercile, se sareaza, se pipereaza si se calesc pana ce isi lasa zeama, dupa care se strecoara printr-o sita, iar zeama se pune deoparte.

Se-ncinge cuptorul la 200gr..

Se bate bine zeama de la ciuperci cu smantana dulce si acrisoara, frisca, parmezanul, patrunjelul, piperul de Cayenne, ouale intregi si galbenusul si se condimenteaza cu sare si piper.

Se unge o forma cu unt, se presara cu pesmet, se pun in ea ciupercile si se toarna peste ele sosul de oua si smantana. Se presara cu putin parmezan (cascaval) ras si bucatele de unt si se da sufleul la cuptorul incins. Se lasa sa se rumeneasca 1/2 de ora si se presara cu patrunjel verde tocat chiar inainte de a-l servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise