autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sufleu de conopida

Autor: ioana rus (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana rus (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2009

Ingrediente
250 g paste, 1 ceapa, 4 bucati piept de pui, 500 g conopida, 200 g ciuperci, 1 conserva rosii in suc propriu, 100 g unt, 2 linguri faina, 50 ml lapte, Delikat Barbeque pentru Friptura de Pui, 3 linguri mustar, 50 g cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Fierbi pastele in apa sarata, dupa aceia le calesti cu apa rece si le lasi sa se scurga. Procedezi la fel cu buchetelele de conopida, pe care le lasi sa fiarba circa 10 minute. Pieptul de pui il tai fasii sau cubulete, il ungi cu putin mustar, presari Delikat Barbeque pentru friptura de pui, si lasi la marinat, la rece, cam 30 de minute. Cureti, speli si tai ceapa marunt, o calesti in 50 g unt, adaugi carnea de pui.

Incorporezi ciupercile, conserva de rosii si amesteci continuu, pana obtini un sos consistent. Separat, din untul ramas, faina si putin lapte, prepari un sos bechamel. Intr-o tava termorezistenta, ungi cu putin unt si asezi un strat de paste, sosul bechamel, amestecul de carne cu ciuperci, imprasti buchetelele de conopida. Repeti operatiunea pana termini ingredientele. Ultimul fiind cel al sosului buchamel. Razi cascavalul si introduci tava la cuptor, pentru circa 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUFLEU DE CONOPIDA

SUFLEU DE CONOPIDA

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu branza

Sufleu de conopida cu branza

Punem conopida rupta buchetele intr-o oala cu un pic de sare si o lasam 10 minute, apoi o clatim

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    Dana , 13 februarie 2009

    Am citit deja cateva retete de sufleu pe acest forum, dar observ cu parere de rau ca multe dintre ele nu sunt deloc sufleuri. Un sufleu presupune amestecarea ingredientelor cu albusuri batute spuma, nicidecum cu sos bechamel. Cred ca reteta aceasta este buna, dar nu este un sufleu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 1 ceapa
  • 4 bucati piept de pui
  • 500 g conopida
  • 200 g ciuperci
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina
  • 50 ml lapte
  • Delikat Barbeque pentru Friptura de Pui
  • 3 linguri mustar
  • 50 g cascaval ras

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cartofi aurii