autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

SUFLEU DE CONOPIDA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
i conopida potrivita, 1 lingura zarzavat deshidratat, sare, , Pentru sos beshamel: 1lingura ulei, 20 g unt, 1 lingura faina, 500 ml lapte, 1 lingura smantana, sare, piper alb, usturoi pudra, , , dupa gust. cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida sa fiarba 3 minute, se lasa la scurs. Intre timp se face sosul beshamel. Intr-o craticioara se topeste untul in lingura de ulei se adauga faina si se subtiaza cu laptele, se adauga condimentele, se lasa sa dea cateva clocote, iar la sfarsit se adauga smantana.



Se ia un vas termorezistent, se unge cu putin unt, se aseaza conopida si se toarna sosul, iar pe deasupra se rade cascaval. Se baga in cuptorul incins timp de 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUFLEU DE CONOPIDA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu piept de pui

Sufleu de conopida cu piept de pui

Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe 10-15 minute Untul,

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida

Sufleu de conopida

Chiar daca nu sunteti fan conopida, va recomand sa incercati acest sufleu.Cu siguranta o sa va placa…este

10 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Simpla si interesanta reteta, cu siguranta si gustoasa. Felicitari.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Imi place sufleul de conopida dar eu o maruntesc inainte(nu-mi place sa vad bucatile mari de aceea nu fac nici pane). Arata bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • i conopida potrivita
  • 1 lingura zarzavat deshidratat
  • sare
  • Pentru sos beshamel: 1lingura ulei
  • 20 g unt
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper alb
  • usturoi pudra
  • dupa gust. cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Gulii umplute