Chiar daca nu sunteti fan conopida, va recomand sa incercati acest sufleu.Cu siguranta o sa va placa…este delicios!
Desfacem conopida in buchetele,o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare pentru cca15 minute. Cand este fiarta,o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece.O lasam la scurs.
Punem intr-o craticioara untul si cand se incinge adaugam faina amestecand repede pentru omogenizare.Subtiem cu lapte, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba cateva minute pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Luam cratita de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam galbenusurile si cascavalul ras.Incorporam usor si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Ungem un vas (dim. 18 cm diametrul)termorezistent cu unt, asezam conopida si turnam sosul. Scuturam usor vasul ca sosul sa fie repartizat uniform si sa cuprinda toata conopida.Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 45-50 minute,pana se rumeneste frumos.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii